Hir​det​és​

2018. április 23., hétfő

Új izomprocesszorok, merre tovább Ethereum?

Szerverekre koncentrált az Intel és az AMD is, billeg a léc az Ethereum-mánia alatt.

Mozogni tanuló MI, USA-ból kitiltott Kaspersky

A Google hétszázezer eurót adott a UK Press Association pályázatára, amivel mesterséges intelligencia által írt hírek terjesztését célozták meg. A tervek szerint mintegy harmincezer anyagot publikálnak majd a szoftver segítségével.

A gépi újságírás támogatása mellett a Google saját maga is kutatja a mesterséges intelligenciát, a Deepmind csoport a héten publikált egy tanulmányt arról, hogy a 3 dimenziós térben megjelenő akadályokat miképpen küzdi le a szoftver.


(forrás: Futni és ugrani tanul a mesterséges intelligencia) [+]

A Fallout 4 egyik betétdala miatt két év után kezdett perelni az énekes-dalszerző Dion DiMucci, akinek valójában az Universal Musicot illett volna megkeresnie, mégis a kiadó anyavállalatától várja az egymillió dolláros kártérítést.

Nem valószínű, hogy a fenti perhez elég lesz, mindenesetre minden amerikai számára ingyenesen elérhető a robotügyvéd, amely alapvetően az egyszerűbb ügyekben tud jogi leveleket fogalmazni az állampolgárok helyett.

A Seaformatics Systems olyan személyi szél- és vízturbinát fejlesztett, amivel a mobileszközöket tölthetik a túrázók és kajakozók. Bár viharos erejű szél kell a meghajtásához, az optimális folyósebesség egészen vállalható.

Kínában 14 szolgáltató is foglalkozik közösségi esernyőbérléssel, az egyik legambiciózusabb csapat, az E-Umbrella 300 000 ernyővel lépett piacra, gyakorlatilag a teljes készletét bukva néhány nap leforgása alatt. Az enyveskezű felhasználók nem tántorítják el a startupot, év végéig 3 millió ernyőt terveznek bedobni a közösbe. Persze a szabályzaton változtatnak.


(forrás: Szél- és vízturbina személyi használatra)

Negyvenéves a lézernyomtató, 1977 nyarán dobták paicra a Xerox 9700-at. Ma már nem sok ember nyomtat otthon, de történelmileg jelentős eredmény volt ez közel fél évszázada. Ehhez képest nagyon fiatal, hároméves a Windows Phone 8.1, aminek a héten járt le a támogatása.

Sok hazai felsőoktatási intézmény használja a Neptun rendszerét, ezzel kapcsolatban az SDA Informatikai Zrt. azt közölte, hogy a nagyobb egyetemek terhelése tantárgyfelvételkor akár húszezer interakció is lehet percenként. Erre fel kell készülni, a fejlesztő el is mondja, hogyan.

A Google illegális oldalak kiemelésével borzolta a kedélyeket a héten, torrent- és engedély nélküli streameket listázó oldalak kerültek egy olyan dobozba, amiből a vállalat később értékesítési felületet csinál, tehát jogosan háborognak a jogtulajdonosok. A keresőóriás tájékoztatása szerint nem is gondolták, hogy ilyen baki becsúszhat. Dolgoznak a javításon.

Hogy ez vajon hiba, vagy funkció, valószínűleg sosem fog kiderülni: az Amazonon egy értékesítő robot stockfotókból készít telefontokokat, ezek egy része vicces, mások pedig kifejezetten gusztustalanok. A lábgombát ábrázoló tok például minden bizonnyal egyedi, de semmiképp sem bizalomgerjesztő.


(forrás: Elgurult az Amazon bot gyógyszere) [+]

Tovább bővít Pécsen az IT Services Hungary, az év végéig folyamatos felvétellel száz új pozíciót kívánnak betölteni, jövő év végéig pedig összesen kétszáz főre lesz szüksége a vállalatnak.

A BKK elindította online jegy- és bérletértékesítési rendszerét, ez egy webes felület, ahol napi frissítés mellett a digitális jegy is elérhető. Az első tapasztalatok vegyesek, a tesztüzem szeptemberig tart.

Egy hét alatt feleződött az ethereum árfolyama, miközben a bányászok dolga is nagy mértékben nehezedett. A többi kritpopénz is veszített értékéből, nem a mostani a legjobb pillanat, ha valaki videokártyára szeretne beruházni bányászati célzattal.


(forrás: Mostantól teljes biztonsági mentést is fel lehet tölteni a Google Drive-ba)

A Kaspersky termékeit kitiltották az amerikai államigazgatásból, pedig korábban az orosz vállalat azt is felvetette, hogy a forráskódot átadják ellenőrzésre az amerikaiaknak. Közben teljes biztonsági mentéssel bővült a Google Drive, így segítve azokat, akik tartanak például az adatvesztéstől, vagy a zsarolóvírusok okozta zárolástól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirde​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.