2019. július 16., kedd

Böngészőpárbaj, pusztító Petya, SSD érdekességek

Saját OLED gyárat épít a Sharp, jön a SNES Classic konzol és a Ryzen Pro, víz alatti világ VR-ral.

Alaplap 12 PCIe foglalattal, QLC SSD, Ryzen Pro

Beütött a nyár, érezhetően visszavettek a cégek a tempóból, jóval kevesebb a bejelentés, tehát nincs akkora pörgés, mint amit megszokhattunk az elmúlt időszakban, de nyilván ugyanez igaz a vásárlóközönségre is, akik inkább a strandot választják egy jó szaftos termék rajtja helyett. Nem meglepő tehát az, hogy a vállalatok háza tájáról olyan újdonságok jönnek, amelyek biztosan, vagy legalábbis valószínűleg már jó ideje készen várják a rajtot, amivel kitölthetik a holtszezont.

Hogy mást ne említsünk, ilyenek a mostanság szitokszóként használt kriptopénz-bányászatot segítő hardverek, mint például a Sapphire erre a célra készített célkártyái, vagy éppen az ilyen VGA-kból akár 12 darabot befogadó, szintén a héten bemutatott Biostar TB250-BTC Pro alaplap.


[+]

A Lexarnak viszont már nem kell foglalkoznia azzal, hogy fenntartsa az érdeklődést a márka iránt, ugyanis a márka tulajdonosa úgy döntött, hogy nincs tovább. Ha már a memóriaalapú tárolásnál tartunk, akkor itt ejtünk szót az SSD-kről is, ezekkel kapcsolatosan ugyanis több hír is napvilágot látott. Elsőként a c't magazin által készített SSD élettartamtesztet ajánlanánk, aminek eredménye is figyelemre méltó, a győztes ugyanis 9,1 PB adat felírását viselte el. Másodsorban a Toshiba négy bit eltárolására képes, QLC NAND flash lapkái is érdekesek, sőt a 96 rétegű V-NAND is nagy előrelépés, amit a WD-Toshiba vegyesválllalata mutatott be. Az Intelnél sem lustálkodtak, sőt a vártnál egy picivel hamarabb érkezett első 64 rétegű TLC-s 3D NAND SSD-jük.


[+]

Procikból is akadt némi friss infó, méghozzá AMD és Intel részről egyaránt, noha az utóbbi valószínűleg jobban örült volna, ha nem kap ekkora nyilvánosságot a Skylake és Kaby Lake processzorokat érintő Hyper-Threading hiba, illetve az sem túl jó hír számukra, hogy az új platformot is lehúzták tuning szempontjából, pedig még meg sem jelent hivatalosan. Az AMD-nél ezzel szemben menetrendnek megfelelően érkeztek az üzleti vonalra szánt Ryzen Pro CPU-k.

Felbuzdulva a NES Classic változatán, megint egy régi-új konzolt jelentett be a Nintendo: érkezik a SNES Classic kiadás, mely 21 játékot kínál azoknak, akik szívesen nosztalgiáznának. Az Asusnál viszont előre tekintenek, és a modern játékok kedvelőit szeretnék elsősorban kiszolgálni a játékra felkészített ASUS Zephyrus notebookkal, melyek első darabjait már le is szállították. Nem úgy a legújabb Chromebook, ami még csak születőben van, legalábbis ha hihetünk a pletykáknak, miszerint egy "felsőkategóriás" masina várható.


[+]

Pihennek a tévégyártók és a szórakoztatóelektronikával foglalkozó cégek is, ami esetükben teljesen szokványosnak mondható, hiszen újdonságaikat a szeptemberi, Berlinben megrendezésre kerülő IFA szakkiállításon fogják bemutatni. Addig be kell érnünk a már szintén megszellőztetett termékeikkel, mint a Sony 77 hüvelykes OLED nehézbombázójával, az LG szintén óriási, ráadásul feltekerhető, átlátszó OLED paneljével, valamint a Sharp azon bejelentésével, ami szintén az OLED televíziókhoz kapcsolódik: saját panelek gyártásába fognak.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.