Végre egy olcsó Thomson tévé a tesztpadon!

Kipróbáltuk a 4K felbontású, androidos platformra épülő Thomson 49UC6406 készüléket!

Thomson 49UC6406

Talán sokan már nem emlékeznek rá, de a francia Thomson az ezredforduló táján a tévés iparág meghatározó szereplői közé tartozott - aztán különféle tranzakciók után a TCL nevű feltörekvő kínai konszern 2005-ben megszerezte a cég televíziós üzletágát. Az elgondolás az volt, hogy a jól csengő nevet felhasználva törnek majd be a nemzetközi piacra, de végül valamiért füstbe ment a terv. Sokáig nem történt semmi a branddel, majd néhány évvel ezelőtt a jeget megtörve felbukkant néhány modell az európai piacon, tavaly pedig visszatért a márka Magyarországra, és lassan kezdett visszaszivárogni a név a köztudatba is. Már egy ideje próbáltunk szerezni Thomson televíziót tesztre a disztribútoroktól, de eddig nem jártunk sikerrel. Viszont ránk mosolygott a szerencse Jamcsabi képében, aki saját használatra vásárolt egy 49UC6406 típusjelzésű készüléket, és nagylelkűen felajánlotta, hogy egy villámteszt erejéig kipróbáljuk.

Thomson 49UC6406
Thomson 49UC6406 [+]

4K felbontású modellről van szó, amely papíron támogatja a HDR tartalmak megjelenítését – ehhez képest kifejezetten olcsónak tűnt, úgyhogy nagyon kíváncsiak voltunk, hogyan teljesít a valóságban. És ha már ott voltunk, megnéztük, hogy hogy szuperál rajta az Android TV smart platform, illetve hogyan muzsikál az integrált hangrendszer. Azt még mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ez a Thomson széria (UC6406) egy-két dizájnbeli eltérést leszámítva megegyezik a TCL P6046 sorozatával.

Hirdetés

Külső

A dizájnerek nem nagyon variálták túl a dolgokat, hiszen külsejében a tévé sok újdonságot nem mutat, jó párszor láttuk már más gyártó termékeinél is ezt a fajta kialakítást, ahol a kisméretű talpacskák a képernyő két széle felé helyezkednek el. Azt érdemes megjegyezni, hogy a lábak fémből vannak, nehezek, és kellő stabilitást adnak.

Hozzájuk színben passzol a fémes, matt fényezésű káva, ennek köszönhetően az összhatás harmonikus, a tévé jól néz ki, nem hivalkodó, és visszafogottsága révén szinte bármilyen típusú belső térbe harmonikusan beilleszthető. A hátlapon található három darab HDMI 2.0 mellett egy-egy USB 3.0, USB 2.0, komponens, kompozit, Ethernet, koaxiális digitális és analóg audió csatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI slotot sem spórolták le róla.


[+]

Főbb paraméterek
Thomson 49UC6406
Panel VA LED LCD
Háttérvilágítás Direct LED
Képernyőméret 49 hüvelyk (125 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő 370 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
HDR HDR10, HLG
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Stadion, Szabvány, Természetes
Hangbeállítások Szabvány, Mozi, Zene, Tiszta hang, Játék, Stadion, Személyes
Hangrendszer 2x8 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, USB 3.0, USB 2.0, komponens, kompozit, Ethernet, koaxiális digitális audió, analóg audió csatlakozó, CI slot
Extrák Android TV smart platform, médialejátszó
Teljesítményfelvétel 85 watt, készenléti üzemmódban 0,29 watt
Méret 1112 x 644 x 76 mm
Tömeg 11,4 kg
Gyártó honlapja www.mythomson.com
Termék honlapja Thomson 49UC6406
Fogyasztói ár 140 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés