Hirdetés

Thermaltake X1 RGB: billentyűzet a házóriástól

Eddig csak a kiállításokon csorgattuk a nyálunkat a Thermaltake perifériáira, most azonban közelebbről is megnézhettünk egyet.

Bevezetés, külső

Ugyan a Thermaltake márkanévről a legtöbbeknek valószínűleg először a házak és a különböző hűtési megoldások jutnak eszébe, a vállalat bizony beviteli eszközöket is gyárt, közülük is főleg a billentyűzetek piacán vannak jelen.


[+]

Mi mindezidáig csak a különböző szakmai rendezvényeken találkozhattunk ezekkel a termékekkel, most azonban eljutott szerkesztőségünkbe a tavalyi Computex kiállításon leleplezett X1 RGB modell Cherry MX Blue mechanikus kapcsolókkal szerelt változata (emellett választhatjuk még a Cherry MX Speed Silver switches variánst is), mi pedig rögtön munkára is fogtuk a „kicsikét”, no meg persze néhány órácska játékidőt is beleraktunk.

Hirdetés

Thermaltake X1 RGB

A billentyűzetet kézbe véve az első dolog amit megállapítottunk, hogy igencsak nehéz, a termékoldalon feltüntetett 1598 grammos tömeget így már könnyebben elhittük, mint mikor a csomagra várva olvasgattuk azt. A nagy tömeghez nagyban hozzájárul az a fémlap, amire a kapcsolókat rögzítették, ezt leszámítva azonban csak műanyag elemekkel találkozunk. Az említett fémlemez fölé például egy, a billentyűzet teljes területére kiterjedő burkolatot helyeztek, így a floating kialakítás a klasszikus értelemben véve téves állítás lenne, de ha nagyon akarjuk, akkor azért láthatjuk a mártásos technikával festett kupakok alatt dolgozó kapcsolókat. Ez az egyébként a házon oldalt és felül kicsit túllógó burkolat viszonylag stabil, ha viszont ennél fogva emeljük fel, hajlamos a nyekergésre, remélhetőleg ebből nem lesz probléma a későbbiekben.


[+]

A 465 x 170,5 milliméteres alapterület mellé 40,4 milliméteres vastagság társul, utóbbi érték az ék alakú billentyűzet tőlünk távolabb eső hosszabbik élére értendő abban az esetben, ha a kihajtható lábakat teljesen kinyitottuk.


[+]

Akinek ez nem lenne kényelmes, az további két opció közül választhat: vagy csak a kisebbik lábat hajtja ki, ezzel 33 milliméteres magasságot elérve, vagy egyiket sem hajtja ki, ilyenkor 28 milliméteres magasságban van a felső él.


[+]

Tekintve, hogy az X1 RGB-ből nem létezik magyar kiosztású verzió, így be kellett érnünk az amerikaival, ez pedig azt is jelenti, hogy nincs hosszú Í-ként funkcionáló gomb a Z és a bal Shift között, Enterből pedig a tengerentúlon megszokott egysoros változatot kapjuk. Ahogy már említettük, a kupakokra mártással vitték fel a fekete színt, míg a karakterek gravírozással kerültek a helyükre, melynek köszönhetően láthatjuk a kapcsolókba rejtett LED-ek fényét.


[+]

A harisnyázott vezeték 1,8 méteres hosszal büszkélkedhet, végén pedig egy 3,5 milliméteres jack és két darab aranyozott USB csatlakozó fityeg. Ebből rögtön kitalálható, hogy a billentyűzetre jackes fejhallgatókat és USB-s adattárolókat vagy egyéb eszközöket is köthetünk, melyeket a burkolat hátsó oldalán tudunk csatlakoztatni.


[+]

A csomag a tartozékokkal együtt lesz teljes, ide tartozik a párnázást nélkülöző műanyag csuklótámasz, a nyolc darab piros színű, Q, W, E, R, A, S, D és F karakterekkel ellátott cserekupak, valamint egy műanyag gombkiszedő szerszám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés