Computex 2018: Thermaltake újdonságok és Razer házasság

A Thermaltake standja sem volt üres a rendezvény alkalmával, és a TT RGB PLUS család Razer Chroma Lightning szinkronizációja bizonyosan megörvendezteti a hobbiépítőket.

A Themaltake is számos újdonsággal érkezett az idei Computexre, amelyek közül most a Pacific M-széria vízhűtéseinek 360-as és 240-es iterációit mutatjuk be néhány mondatban. Ezeknek a születési anyakönyvi kivonatban szereplő teljes neve a Thermaltake Pacific M360 Plus D5 Hard Tube Water Cooling Kit, a Pacific M360 D5 Hard Tube Water Cooling Kit és a Pacific M240 D5 Hard Tube Water Cooling Kit.

Az elsősorban high-end játékos konfigurációkhoz kifejlesztett Pacific M360 Plus a TT RGB PLUS ökoszisztéma legújabb tagja, így a TT RGB PLUS Software & App segítségével szabályozható a ventik forgási sebessége és a TT RGB PLUS szériás világító elemek fényeffektjei (a TT AI Voice Control révén akár szóban elhangzó utasításokkal is), már nem csak asztali, de mobil frontról is. A CPU blokk nikkelezett rézből készült, valamint 16,8 millió szín megjelenítésére képes LED-gyűrűvel és univerzális felfogató mechanizmussal érkezik, a szereléshez pedig nincs szükség szerszámokra. A PR22-D5 Plus tartályt/pumpát POM-ból (polioximetilén) és PMMA-ból (polimetil-metakrilát) készítették, és a 300 ml-es tartály is kapott a címezhető RGB-ből.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A 360 mm-es, sűrűn barázdált radi szintúgy, ennek tetejében német alumínium-cink ötvözetből gyártották (egyebek mellett). A három világítós Riing ventilátor folyadékcsapágyas és PWM-es. A nyolc darab 16 mm-es, krómozott C-Pro roppantógyűrűs csatlakozó szivárgásmentes. A két Pacific G1/4 90 fokos adapter krómozott rézből van, 360 fokban forgatható és tartalmaz két, zárt O-gyűrűt, ennek következtében a felhasználók a könnyebb csőelvezetés érdekében a csatlakozási pontokat 90 fokos szögbe tudják forgatni. A 16 mm-es merev V-Tubler csövek anyaga PETG (glikolinos polietilén-tereftalát). A kiegészítők sorát a C1000 Pure Clear Coolant zárja, ami egy Németországban előállított, nem gyúlékony hűtőfolyadék. Megfelelő tárolás esetén a szavatossági ideje legalább három év, és a hűtés megsegítésén kívül megelőzi a rendszer elemeinek korrózióját is.

A sima Pacific M360 nikkelezett rézből készült, címezhető Pacific W4 RGB univerzális CPU blokkal, Pacific PR22-D5 pumpa/tartállyal, Pacific RL360-as radival, három címezhető Riing 12 RGB ventilátorral és hat Pacific C-Pro csőcsatlakozóval érkezik a polcokra. A 90 fokos G1/4 adaptert, a PETG csöveket és a C1000-es löttyöt itt is megkapjuk tartozékok gyanánt.

A Pacific M240 rendszer fő alkotóelemei a szintén univerzális felfogatással rendelkező Pacific W3 (polírozott réz) proci blokk, a Pacific PR15-D5 pumpa/tartály (200 ml-es tartállyal), a Pacific RL240-es radiátor, három címezhető Riing 12 RGB venti, és az M360 mintájára hat darab Pacific C-Pro csőcsati. A két krómozott 90 fokos adapter, a csövek és a fluidum megint csak a csomag része.

Mindhárom rendszer elérhető már a TT Premiumon keresztül, bár a hozzáférhetőség és az ár régióként változhat.

A tajvani gyártó egy új mechanikus billentyűzetet is prezentált a publikum számára a Nangang Exhibition Hall negyedik emeletén terpeszkedő standjukon, név szerint a TT Premium X1 RGB keyboardot. Mikrokapcsolókból Cherry MX Silver és Blue van a svédasztalon, mi pedig majd rárabolhatunk arra, amelyiket megkívánjuk – igaz a kékcseresznyés változat egy kicsit később ér majd látótávolságba. A dedikált médiavezérlő gombok és hangerő-szabályozó mellett egy fejhallgatóknak szánt audio jack és egy USB 2.0 is helyet kapott a vázon. Szoftveres buhera útján nem csak az RGB-vel babrálhatunk, de tudunk teljes makrókat és profilokat is rögzíteni. Kiegészítők gyanánt mágneses csuklótámaszt és nyolc extra billentyűkupakot (Q, W, E, R, A, S, D, F – mind piros színben) kapunk a csomaghoz, egy gombkiszedő csipesz társaságában. A billentyűzet a számítógéppel 1000 Hz-en tartja a kapcsolatot aranyozott USB-n keresztül, illetve N-key Rollover és némi belső memória is szerepel a jellemzők listáján.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


A 16,8 millió szín használatának lehetősége már gyakorlatilag sztenderd, amit a klaviatúra tizenkét dinamikus effekttel (statikus, pulzáló, reaktív, esőcseppek, spirális szivárvány stb.) és öt fokozatban állítható fényerővel, illetve villódzási sebességgel fejel meg. Kompatibilis a TT RGB Sync tápokkal, valamint vízhűtésekkel – és voltaképpen mindennel, ami ezt a logót viseli, így totalitárius módon koordinálhatjuk rendszereink RGB-s színorgonáját, akár mobilapplikáció segítségével is, amely igény esetén képes VGC (Virtual Game Controller) funkciót adni okostelefonunkhoz/tabletünkhöz. A tasztatúra öt, előre bekonfigurált megvilágítási zónával rendelkezik (FPS1, FPS2, MMO, MOBA, RTS), de ezek a zónák természetesen testre is szabhatóak. A termék Cherry MX Silver variánsa 140, míg a Cherry MX Blue variációja 130 dolláros ajánlott fogyasztói árral kerül forgalomba.

A Thermaltake LUXA2 divíziója is tiszteletét tette a kiállításon, felhozatalukból most az EnerG Bar 60W USB Type C Power Delivery Wall Chargert és az EnerG Bar 65W Wall Type Universal NB Chargert emelnénk ki. Az előbbi egy noteszgépekhez való, minimalista dizájnnal megáldott kompakt adapter, ami az 1 méter hosszú USB Type-C kábelének csatlakoztatását követően detektálja a rákötött eszközt, és automatikusan hozzáigazítja a teljesítményét. A készítők ellátták túláram, túlfeszültség, túlhevülés és rövidzárlat elleni védelemmel egyaránt, és a megbízható üzem mellett korrekt energiakonverziós hatásfokot ígérnek. Jár mellé egy kábelrögzítő csipesz is. A javasolt fogyasztói ár 40 dollár.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A 65 W-os nagyobbik testvér egy sokrétű fali adapter, szintén mobil gépekhez. A piacon megtalálható notik 99%-ával kompatibilis; tíz cserélhető végződést mellékelnek hozzá, amikkel szabályozható az egyenáram kimenet, valamint ezt is ellátták a már előbbiekben felsorolt védelmekkel. A tápkábel UL minősítésű, ami négyféle végződéssel (EU, USA, UK, AU) hozzáférhető. A gyártó által javasolt ár 40 dollár.

Végül a TT RGB PLUS szoftver és a Razer Synapse 3 frigyének következtében idén őszétől a Thermaltake összes TT RGB Plus-os terméke szinkronizálható lesz a Razer Chroma Lightningos produktumokkal, beleértve a házakat, tápegységeket, hűtéseket, ventilátorokat, játékos perifériákat és egyéb kiegészítőket egyaránt. Nemrégiben írtunk is a Razer portfólióbővítési szándékáról, melynek egyik sarkalatos pontja a Chroma világítási technológia licencre bocsátása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés