Hirdetés

Sencor SLE 55US801: 4K tévé webOS-szel

Leteszteltük a Sencor 55 hüvelykes televízióját, amely megkapta az LG smart platformját.

Hang és értékelés

Hangrendszer

A televízióba épített két darab, egyenként 8 wattos, rejtett hangsugárzótól lehet csodákat várni, csak nem érdemes. A megszólalás kicsit tompa, élettelen, a basszusok érzékelhetetlenek, a dinamikának nyomát sem lelni, az összhatás művi. A hangerővel viszont szerencsére nincs gond, tehát nincs szükség feltétlenül egy külső hangrendszer bevetésére.

[+]

Hirdetés

A gyakorlati próba során hanghibákat nem tapasztaltunk, azaz a zúgástól-búgástól, sistergéstől, statikus zörejektől megkímélt. Az előzetesen programozott hangmódok nem hiányoznak, és ha valaki ezek közül egyikkel sem elégedett, akkor rendelkezésére áll equalizer, hogy a saját füléhez szabja az arányokat. A modell támogatja a Bluetooth használatát, aminek köszönhetően vezeték nélküli úton is átlőhetőek a hangok a kompatibilis eszközökre, így például egy fejhallgatóra. Tapasztalataink szerint ez a szolgáltatás jól működik, a párosítás pofonegyszerű, a kapcsolat stabil, a késleltetés mértéke pedig minimális.

Értékelés

A tesztelés során arra a következtetésre jutottunk, hogy a Sencor SLE 55US801 egy valódi szintlépés a cég korábbi modelljeihez képest. Ez elsősorban a webOS smart platformnak köszönhető, amely ugyan nem tökéletes, de még így is egy remek okostévérendszer végre. Felhasználóbarát, stabil, és rengeteg alkalmazás érhető el rajta keresztül, így ennek licencelése mindenképpen jó döntés volt a Sencor döntéshozóinak részéről.


[+]

A hangrendszer nem valami nagy szám, de ez nem szokatlan, egy ilyen árkatagóriájú terméktől ennél többet nem nagyon várhatunk manapság. A kép minősége szintén meglehetősen átlagos; a felbontás kellően nagy, és a színpontosság is rendben van a megfelelő beállítások esetén, viszont a tónusok fátyolosak picit, a színtérlefedettség nem az igazi, és a mozgásmegjelenítés során bele lehet futni kisebb problémákba. A Sencor SLE 55US801 televízió ára 165 000 forint kürül mozog, amivel a középszintet képviseli a LED LCD televíziók szegmensében, tehát vannak ennél olcsóbb és drágább 55 hüvelykes 4K-s modellek is, de véleményünk szerint ez az összeg megfelel a készülék tudásának.


Sencor SLE 55US801 tévé

elefant

A Sencor SLE 55US801 televíziót a Sencor magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Hirdetés