Samsung S90C: újabb QD-OLED tévét teszteltünk

Eljutott hozzánk a Samsung legújabb, idei kiadású, 65 hüvelykes kvantumpontos OLED panellel ellátott televíziója.

Hang és értékelés

Megszólalás

A készülék kapott két darab 10 wattos rejtett hangsugárzót, valamint egy különálló, 20 wattos mélyhangszórót is építettek bele. Egy ilyen, tévébe épített audioszettől felesleges csodákat várni, és a készülék nem is cáfol rá erre. A hangerő megfelelő, hibákat sem tapasztalni, de az összhatás meglehetősen élettelen, steril, dobozhangzású.

[+]

Mindössze két előzetesen programozott hangmód közül lehet választani, illetve akár a vezérlőelektronikát is megkérhetjük, hogy az épp futó tartalomhoz igazítsa a beállításokat. De természetesen az equalizer nem hiányzik, így mindenki saját ízléséhez szabhatja az arányokat. Van mód arra, hogy a hangokat Bluetooth révén vezeték nélküli úton kilőjük egy kompatibilis hangeszközre is, emellett a tévé képes együttműködni a vállalat felsőkategóriás hangprojektoraival úgy, hogy közösen alkossanak egy nagyobb hangrendszert.

Vélemény

A bevezetőben szóba került, hogy magasak voltak az elvárásaink, és a tesztelés során arra jutottunk, hogy a Samsung S90C simán megugrotta ezeket. A kezelés teljesen rendben van, az okostévérendszer az egyik legjobb jelenleg, ugyanis stabil, gyors és számos hasznos extrával rendelkezik. Az appok kínálata kellően nagy, a médialejátszó formátumtámogatása ugyan lehetne jobb, de akinek ez kevés, az még mindig letölthet egy jobb darabot az alkalmazásboltból.

A beépített hangrendszertől nem estünk hasra, de az is tény, hogy hibákat nem produkált, és amennyiben valakinek nincsenek nagy igényei, akkor ez is bőven elég lehet. A kép minősége viszont szédületesen jó. A színgazdagság óriási, a színpontosság remek, a fényerő kiemelkedő, a képfrissítési ráta nagy, az input lag alacsony, és gyakorlatilag nem tapasztaltunk hibákat. A dizájn szerintünk lehetne egy picit izgalmasabb, de igazából tragédiáról szó nincs, csúnyának nem mondanánk a készüléket. Ez egy remek tévé, ami az árán is meglátszik. 800 000 forintot kell érte kifizetni, de ismerve a piacot és a körülményeket, ennyit megér a tudása.


Samsung S90C QD-OLED tévé

elefant

A Samsung S90C televíziót a Samsung magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés