Samsung M8: ezt várhatjuk a friss okosmonitortól

Megnéztük, kipróbáltuk a smart szolgáltatásokkal kitömött, 4K felbontású, 32 hüvelykes megjelenítőt.

Samsung M8

Az okostévérendszerek fejlesztésében és elterjesztésében aktív szerepet játszó Samsung 2020-ban döntött úgy, hogy smart szolgáltatásait megpróbálja bevezetni a monitoros szegmensbe is. Így született meg a Samsung M7 okosmonitor, amelyet mi is kipróbáltunk, és a jelek szerint a fogadtatás megfelelő volt, hiszen a vállalat a közelmúltban bejelentette, hogy érkezik a folytatás. Ez a Samsung M8, amely már befutott hazánkba is, mi pedig lehetőséget kaptunk rá, hogy kipróbáljuk.

Samsung M8
Samsung M8

Dizájn

Az ívelt kialakítás még tartja magát ebben a termékcsaládban, de a Samsung M8 elődjéhez hasonlóan a sík készülékek táborát erősíti. Dekorációs LED-ek nincsenek rajta, ami egyáltalán nem baj, az viszont érdekes, hogy négy színben is elérhető: fehér mellett kék, zöld vagy rózsaszín változatban is megvásárolható. A káva a mai trendekhez illeszkedően igen keskeny, és mivel egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan.


[+]

A VESA konzolok révén a falra is egyszerűen felakasztható képernyő magassága az állványon 12 centiméteres tartományban mozgatható fel és le. Előre 2, hátra 15 fokban dönthető, azonban jobbra és balra nem forgatható, és a pivot módról is le kell mondani. A csatlakozókínálatot nem vitték túlzásba, hiszen mindössze két darab USB Type-C és egy micro HDMI kimenet kapott rajta helyet. Szerintünk ezzel az volt a cél, hogy minél letisztultabb, elegánsabb irányba vigyék el a megjelenést, ám ez a funkcionalitás rovására ment. Mindenképp tettünk volna még HDMI, DisplayPort, fejhallgató és hagyományos USB (Type-A) portot is a termékre. Ez utóbbi azért lett volna fontos, mert egérrel és billentyűzettel is képes együttműködni a monitor.


[+]

Az igaz, hogy már kaphatóak USB-C csatolóval ellátott vezérlő perifériák is, azonban még a hagyományos USB-ben (Type-A) végződő megoldások az elterjedtebbek. Természetesen egy rádugott, külső USB hubbal ez a probléma orvosolható, de ez nem túl kifinomult módszer. Az itt érdemes megjegyezni, hogy a modell támogatja a Bluetooth használatát, így vezeték nélküli úton is csatlakoztathatóak hozzá vezérlőperifériák. Még egy pillanatra vissztérve az USB-C csatolókhoz: ezekkel a portokkal tölthetőek eszközeink, illetve a DP-ALT Mode támogatású notebookok képe és hangja is továbbítható rajtuk keresztül. Ezt kipróbáltuk egy kompatibilis laptoppal és teljesen jól működött a dolog.

[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Samsung M8
Technológia 10 bites (8 bit + FRC) VA LCD
Háttérvilágítás típusa Edge-LED, nem PWM-es
Kijelző mérete 32 hüvelyk, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 pixel (137,66 ppi)
Képfrissítési ráta 60 Hz
Válaszidő 2ms (G2G)
Input lag 12,2 ms
Kontrasztarány kb. 3300:1
Fényerő 406,6 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 129,5% sRGB
Extrák smart rendszer, médialejátszó, elérhető appok, Bluetooth támogatás, távirányító
Csatlakozók micro HDMI, 2 db USB Type-C
Teljesítményfelvétel 56 watt, készenléti módban: 0,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung M8
Fogyasztói ár kb. 295 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés