Hirdetés

Kiderült a Samsung idei okosmonitorjának vételára

A viszonylag erős, streaming szolgáltatások futtatására képes hardverrel szerelt kijelzőre a cég már felveszi az előrendeléseket.

A Samsung még az év elején megrendezett CES-en leplezte le legújabb okosmonitorját, az M8-at, melynek legtöbb tulajdonsága már az akkor íródott cikkünkből is megismerhető volt, a vételár és a piacra kerülés pontos időpontját viszont akkor még nem árulta el a gyártó. Most mindkét infó nyilvánosságra került, a gyártótól kapott sajtóközlemény alapján hazánkban április végi premierre számíthatunk, az ára pedig 259 900 forint lesz.


[+]

Első blikkre ez túl nagy összegnek is tűnhet, hiszen hasonló paraméterekkel rendelkező panelt (32 hüvelykes, 4K felbontású, HDR10+ támogatású VA panel 400 nites maximális fényerővel és 60 Hz-es képfrissítési rátával) már olcsóbb monitorokban is találni, az M8 Smart Monitor viszont nem is ezzel, sokkal inkább a megjelenítő mögé épített hardverrel igyekszik kitűnni a tömegből.


[+]

A monitoron a Samsung Tizen operációs rendszere fut, mely a beépített Wi-Fi és Bluetooth modulok, illetve a Google vagy a Microsoft rendszereinek segítségével akár felhőalapú, egérrel és billentyűzettel kiegészíthető munkaállomásként is használható, emellett az eszköz támogatja az ismertebb streaming szolgáltatók alkalmazásait, az Apple AirPlay 2 technológiát, a DeX-et, illetve a Samsung és az Amazon személyi asszisztenseit.


[+]

A csomag részét képezi még egy, könnyedén a monitor tetejére pattintható webkamera is, ami a konferenciahívások lebonyolítását teszi egyszerűbbé, ráadásul az újdonságot a négy elérhető – kicsit iMaces beütésű – színváltozatnak köszönhetően otthonunk képébe is könnyen beilleszthetjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés