Vízálló tokot és jó pár képjavító eljárást kapott a Canon új Wi-Fis kamkordere

Elég sok trükkös megoldással találkozni mostanában a kamkorder szegmensben, de a Canon a járt utat választja, és a vetélytársak zömétől eltérően megmarad a tradicionális felépítésű kézi kameráknál. Jó példa erre a márciusban érkező, 750 dollárba kerülő HF M52 típusjelzésű termék. Ez megkapta a vállalat új fejlesztésű HD CMOS PRO érzékelőjét, amely állítólag sötétben, kevés fény mellett is módot ad kifogástalan minőségű videok elkészítésére. A kamera képes Full HD felbontású, 24 Mbps bitrátájú anyagok rögzítésére másodpercenkénti hatvan képkockás sebesség mellett.

Canon HF M52
Canon HF M52

A 32 gigabájt tárolókapacitású integrált flash memória ma már teljesen átlagosnak számít, és a trendeknek megfelelően került rá egy SD/SDHC/SDXC kártyák fogadására képes olvasó modul is. A modellt jó néhány képjavító eljárással megtámogatták. Ilyen például a Dynamic IS, amely stabilizációs feladatokat lát el. A kéz remegésből adódó képminőség-romlás még mindig nagy problémát jelent, ám a japán vállalat közleménye szerint ezzel a megoldással sikerült orvosolni ezt.

A Powered IS a minél élesebb képek létrehozását szolgálja. Így az elmosódástól akkor sem kell tartani, ha mozog a célpont. A  Macro IS, mint ahogyan az a nevéből adódik, a makró felvételek létrehozására ad módot. A 10x optikai zoommal rendelkező készülék mellé a vállalat elérhetővé tett egy átlátszó, strapabíró műanyagtokot, amellyel víz alatti felvételek is készíthetőek. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, és ezáltal egy alkalmazás letöltése után lehetővé válik, hogy okostelefonra transzportálja át (maximum 720p felbontású) videóit a felhasználó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés