Hirdetés

Ütés-, víz- és porálló lesz a Sony Bloggie kameracsalád legújabb tagja

A Bloggie kamerák évek óta megtalálhatóak a Sony kínálatában (többek között régebben mi is kipróbáltunk egyet), ráadásul meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek, így egyáltalán nem meglepő, hogy a vállalat közleménye szerint az idei CES-en bemutatott új készülék, az MHS-TS22 már a tavasz elején a boltokba kerül.

Sony Bloggie MHS-TS22
Sony Bloggie MHS-TS22

A Sony az új modellel a sportrajongókat is megcélozta, hiszen a kamera ütés- és porálló, valamint közel öt méteres mélységig vízálló. Víz alatti felvételekhez egyébként egy külön rögzítési üzemmóddal is ellátták. Az 1/4.0" (4,50 mm) Exmor típusú CMOS szenzorral rendelkező termék megkapta az arcfelismerő technológiát, valamint a SteadyShot képstabilizátor rendszer sem hiányzik belőle. Az idei Bloggie-val Full HD videók és 5 megapixeles fotók készíthetők, sőt az is megoldott, hogy a felhasználó filmfelvétel közben lőjön egy képet. Kezelését a 2,7 hüvelykes LCD kijelző könnyíti meg, amelyre 230 000 képpont került.

Az akku töltése és az anyagok számítógépre történő felmásolása az USB porton keresztül történik, de a többi Bloggie-hoz hasonlóan ezt is közvetlenül, kábel használata nélkül lehet a csatlakozóba dugni, ami olykor elég kényelmetlen. Hogy a HDMI kimenettel megtámogatott új Bloggie kamera Magyarországon mikor kerül forgalomba, azt még egyelőre nem tudni, azt már viszont igen, hogy néhány európai országban és az USA-ban 180 dolláros árcédulával már a boltok polcaira került.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés