Vízálló, búvárbarát zsebkamerát mutatott be a Sony

A Sony sem bírta tovább, és a sorba beállva bejelentette, hogy piacra dobja a Handycam család első vízálló kameráját, a HDR-GW77V-t. A trendek arra utalnak, hogy az ilyen és ehhez hasonló, "különleges" eszközök a jövőben egyre nagyobb szerepet játszanak, hiszen az egyre jobb optikákkal ellátott okostelefonok térnyerése komoly kihívás elé állítja a kamkorder szegmenst.

Sony HDR-GW77V
Sony HDR-GW77V

A tízszeres optikai és 120 x digitális nagyítás lehetőségét felkínáló modellt egy Sony fejlesztésű, 1/3.91" típusú Exmor R CMOS szenzorral látták el. Lehetővé teszi Full HD felbontású 28 Mbps bitrátájú mozgóképek elkészítését másodpercenkénti ötven képkockás sebesség mellett. Rendelkezik beépített vakuval, viszont a lámpa lemaradt róla. A fehéregyensúlyt automatikusan beállítja, de, ha ez valakinek nem tetszik, akkor ez manuálisan módosítható. Nem hiányzik a Scene funkció sem, azaz a felhasználó megadhatja, hogy milyen témát fotózna, milyen körülmények között (például: portré, tűz, tengerpart, hó stb.), és az egyes paramétereket a kamera ehhez igazítja.

A 3 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkező kamkordert 16 gigabájtnyi belső memóriával látták el. A tárolókapacitás egyébként az SDHC kártyaolvasó segítségével akár 32 gigabájttal is megnövelhető. Az öt méteres mélységig vízálló kamkorder még azt is kibírja, ha másfél méter magasról leejtik a földre. NP-BG1 típusú akkumulátorának kapacitásáról a gyártó nem szolgált információval. Azt viszont már lehet tudni, hogy május közepén kerül majd a boltokba körülbelül 850 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés