Hirdetés

Pinnacle hibridek minden fronton

PCTV Hybrid Pro Stick

A Pinnacle PCTV termékei mára elég nagy családdá nőtték ki magukat. Az újabb tunerekkel már mindenfajta tévéjelet lehet fogni, ezek alapján négy fő csoportba oszthatjuk őket: vannak analóg, földi szórású digitális, hibrid és műholdvételre alkalmas eszközök. Ezek közül szinte mindegyiket megtaláljuk PCI, PCI Express, USB, PC Card és ExpressCard csatolós változatban. Ez alkalommal a Hybrid csoport három tagját, a PCTV Hybrid Pro Stick, a Hybrid Pro Card és a Dual Hybrid Pro PCI Express nevű modelleket próbáltuk ki.

Hirdetés

Mindhárom tuner képes az analóg és digitális (DVB-T) adások vételére, sőt a Dual egyszerre kezeli a kettőt. Digitalizálásra is jók lehetnek, mivel S-Video, illetve kompozit RCA bemenet mindegyiken van. Támogatják természetesen a time-shifting funkciót, digitális csatornáknál az EPG (elektronikus műsorfüzet) megjelenítését, és a teletexten is gyorsabban mozoghatunk. A tunerek nevében található „Pro” szócska jelzi, hogy ezek az alapverziókhoz képest jobban felszereltek, így felvételt többféle formátumban készíthetünk: MPEG-1-be, DivX-be, MPEG-2-be, MPEG-4-be hordozható eszközök számára (pl. iPod, PSP) vagy akár közvetlenül DVD-re. Mellékelt szoftverként mindegyikhez a Pinnacle MediaCenter 4-et és a Pinnacle Studio QuickStartot kapjuk. Távirányítót, magyar nyelvű leírást is tartalmazó kézikönyvet, valamint jó néhány tartozékot is rejtenek a dobozok, de itt nagyjából véget is ér a hasonlóság közöttük.

A Hybrid Pro Stick (330e) az egyedüli tuner, amely nem szép nagy papírdobozban érkezett, hanem műanyag csomagolásban, de a Windows Vista-kompatibilitást jelző matrica nem hiányzott róla. A bliszter tartalma: a tuner, távirányító elemekkel, antenna, telepítő CD-k, használati utasítás és egy adapter RCA (videó), jack (sztereó hang) és S-Video jelbemenet számára.

A tuner mérete egy vaskosabb pendrive-éhoz hasonlít, egyik végén levehető kupak takarja a 2.0-ás USB csatlakozót. A hátuljára egy koax bemenet került. Az aljzatba külső vagy a csomaghoz kapott, digitális adás vételére szánt botantennát köthetjük. Utóbbi elég hosszú kábelt kapott, de az erős mágnestalppal nem árt vigyázni, hogy hova rakjuk. Ez a közvetlen bemenet megoldás egyébként nem a legszerencsésebb, mivel a koax kábel – merevsége miatt – csatlakoztatásakor feszítheti a kis tunert az USB-aljzatban. Ezt a problémát egy (például a Hybrid Pro Cardéhoz hasonló) koax átalakító megoldhatná, sőt a koax csatlakozó helyetti kisebb aljzat még a tuner méretén is csökkenthetne.

Oldalt az említett S-Video/RCA/jack kábelcsokor aljzata van. Felül a működéskor világító LED-et, mellette a távirányító infravevőjét találjuk.

A színben megegyező távirányító elég kicsi, fogása sem valami kényelmes, de ujjainkkal jól megtámasztva könnyedén elérhető mind a 25 gomb. A 2, 4, 6, 8 és 5 gombok többitől különböző alakja nem véletlen, ugyanis a jobb alsó ?-et megnyomva a front-endszerű részben ezekkel navigálhatunk a menüpontok között. Az első négy a négy iránynak felel meg, az 5-ös az OK/kiválasztás. A front-end részbe beléphetünk a felső kerek, Pinnacle logóval ellátott gomb megnyomásával is. Alul, a számok alatt vannak a lejátszás, tekerés, megállítás gombjai, valamint a felvételé, amely annyira a borítás szintjéig van süllyesztve a véletlen megnyomás elkerülése miatt, hogy szinte csak körömmel lehet benyomni. Próbánk alkalmával a távirányító legfeljebb 5 méterről működött.

A Hybrid Pro Stick alkalmas digitális és internetes rádióadások vételére is, de FM vevő már nem fért bele. A PAL/SECAM/NTSC jel dekódolását TVP5150AM, az analóg és digitális feldolgozását XC3028A chip végzi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés