Hirdetés

Philips HTB3550G kompakt házimoziszett

Philips HTB3550G

Néhány évvel ezelőtt a kompakt házimozirendszerek kitüntetett helyet foglaltak el a kisebb-nagyobb szórakoztatóelektronikai gyártók kínálatában. Ám a helyzet azóta megváltozott, és 2016-ban ott tartunk, hogy lassan nagyítóval kell keresni az ilyen szetteket, hiszen ezeket a piaci résztvevők jó része kipaterolta a kínálatából, hogy helyükre beemeljék a sokoldalúan használható, ám jóval drágább multiroom eszközöket.

Philips HTB3550G
Philips HTB3550G [+]

Egyelőre még teljesen nem tűntek el teljesen a több komponensből álló, optikai meghajtóval és médialejátszó alkalmazással ellátott, központi egységgel bíró, hagyományos 5.1-es rendszerek, de lehet, hogy hamarosan ez is bekövetkezik. Úgyhogy kihasználtuk a lehetőséget, és kipróbáltuk a Philips által felajánlott HTB3550G házimozirendszert, amelynél elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan szól, illetve emellett vetettünk egy pár pillantást a kiegészítő funkciókra is.

Hirdetés

Visszafogott, elegáns dizájn

Akadt néhány kompakt házimozi szett, ahol kicsit túlfutott a dizájnerek ceruzája, és ennek következtében már-már bazári, túlcicomázott modellek születtek, de a HTB3550G szerencsére nem tartozik ezek közé. A fekete színvilág jól passzol a termékcsaládhoz, a hangszórókat fedő szövet pedig harmonizál a műanyagból készült készülékházzal.

Philips HTB3550G
Philips HTB3550G [+]

A center hangsugárzó 31,4 cm széles, 11 cm magas és 8,3 cm mély, így kényelmesen elfér a központi egységen. A fényes fekete talpakon nyugvó fronthangszórók 114,3 centiméteres magasságához 10 centiméteres szélesség és mélység társul, a hátsó szatellitek pedig kifejezetten kicsik (10 x 19,2, x 12,5 cm), aminek köszönhetően akár egy könyvespolcon is gond nélkül elhelyezhetőek. A különálló mélynyomó azért már fajsúlyosabb darab, hiszen 23 centiméteres szélességéhez 30 centiméteres magasság és 31 centiméteres mélység társul.

Philips HTB3550G
Philips HTB3550G [+]

A Blu-ray lemezek kezelését is biztosító optikai meghajtót tartalmazó központi egység átlagos külsejű és méretű ( 43,5 x 5,8 x 28,0 cm). A szokásoknak megfelelően a frontfelületen, egy lehajtható ajtó mögött kapott helyet a már említett meghajtó, a kikapcsolt állapotban láthatatlan monokróm LCD kijelző, egy USB 2.0 port, valamint a fejhallgató-kimenet. A tetejére került egy kezelőpanel, amelynek segítségével távirányító hiányában is elindíthatóak a filmek, de ez a megoldás csak végszükség esetén jöhet szóba, mert használata nem túl komfortos.

Philips HTB3550G
Philips HTB3550G [+]

A hátlapra egy-egy HDMI 1.4-et (ARC-támogatású), optikai és koaxiális digitális, valamint sztereó analóg audiocsatlakozót építettek, valamint itt kaptak helyet a hangsugárzók színkódokkal jelölt kimenetei is. Található még itt egy különleges csatlakozó, amely egy olyan adapterhez van, ami a hangsugárzók vezeték nélküli használatát tenné lehetővé. Ez értelemszerűen jelentősen leegyszerűsítené azok elhelyezését, hiszen nem kéne a kábelek elvezetésével trükközni, ám sajnos ez a periféria a termék dobozából hiányzik – nem véletlenül, ezt a kiegészítőt (RWSS5512) külön kell megvásárolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés