Philips 4K tévé saját panellel, bomba áron

Philips 43PUH4900

2015-re jutottunk el odáig, hogy az Ultra HD felbontású televíziók megjelentek a belépő kategóriában is. Azaz mostmár elérhetőek olyan 4K készülékek is, amelyekből hiányzik az okostévérendszer, a képjavító eljárások egy része, esetenként még a médialejátszó is, nem biztosítják a netes alkalmazások futtatását, nem jár melléjük extra távirányító, viszont értelemszerűen ez az árcédulán is meglátszik.

Philips 43PUH4900
Philips 43PUH4900 [+]

A Philips kínálatába is bekerültek az ilyen modellek a 4900 széria tagjaiként, és amint bejelentették, hogy ezek Magyarországon is elérhetőek lesznek, természetesen szerettünk volna kipróbálni egyet. A vállalat hazai képviseletének jóvoltából hozzájutottunk egy 43 hüvelykes változathoz, ami jelenleg a legolcsóbb 4K tévé a piacon. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen kompromisszumokat kell megkötni az alacsonyabb árért cserébe, tehát milyen a képminőség, a hangzás, vannak-e, és ha igen, hogy teljesítenek a kapcsolódó, kiegészítő szolgáltatások.

Hirdetés

A külsején nem látszik...

... hogy egy belépőszintű modellről van szó. A keskeny, mindössze másfél centiméteres kávák a luxuskategóriás tévéket idézik, a fekete fényezés pedig ma már lassan újra különlegesnek számít. A kicsit egy kinyújtott nyelvre emlékeztető, alsó rész közepén elhelyezett, jellegzetes Philips logó sem hiányzik, ahogyan a különlegesnek szánt talpak sem. Sajnos.

Philips 43PUH4900
Philips 43PUH4900 [+]

Sokkal jobb lett volna ugyanis egy hagyományos talpra és forgatható nyakra épülő megoldás, ugyanis egy ilyen méretű 4K tévét gond nélkül lehetne monitorként is használni, és ahhoz nem árt, ha bárhova, rugalmasan elhelyezhető az íróasztalon. Bár a tévét "slim"-ként aposztrofálják a termékkommunikációban, átlagosan 5 centiméteres mélységével (legvastagabb pontján 7,7 centiméteres) ebben a versenyszámban nem igazán rúghat labdába. A hátlapjára került három HDMI 2.0 (az egyik ARC támogatású), két USB 2.0, illetve egy-egy komponens, kompozit, analóg audió és optikai digitális audió, illetve SCART csatlakozó, illetve a fizetős műsorok vételéhez szükséges CI+ foglalat.

Philips 43PUH4900 Philips 43PUH4900
Philips 43PUH4900 [+]

Főbb paraméterek
Philips 43PUH4900
Panel TPV LCD (TN típusú)
Háttérvilágítás Direct LED
Képernyőméret 43 hüvelyk (108 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 270 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Energiatakarékos, Fénykép, Film, Normál, Természetes, Egyéni
Hangbeállítások Eredeti, Film, Hírek, Játék, Zene
Hangrendszer 2 x 8 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/ T2, DVB-C
Interfész 3 db HDMI 2.0 (egy ARC támogatású), 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, digitális (optikai), és analóg audió, SCART, CI+ slot
Extrák digitális zajcsökkentés, EPG, médialejátszó, kislexikon
Teljesítményfelvétel 64 watt
Méret 96,8 x 56,2 x 7,7 (állvánnyal 25,7) cm
Tömeg 9,2 (talppal 9,5) kg
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 43PUH4900
Fogyasztói ár 140 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés