2019. augusztus 17., szombat

Útvonal

Tesztek » Digicam rovat

Panasonic Lumix DMC-GX80 – kell ennél több?!

Ügyességével és funkcionalitásával akár nagyobb testvére nyakára is nőhet, ráadásul nem is drága.

Zaj és érzékenység

A GX80 feltételezhetően a GX7-ben látott, vagy ahhoz nagyon hasonló képérzékelőt kapott, azonban mellőzi az aluláteresztő szűrőt. Teszi mindezt elsőként a Panasonic kínálatában, bár az azóta bemutatott G80 is hasonló kvalitással bír. Ennek fényében teljesítményük meglehetősen hasonló, már ami a JPEG vonalat illeti.

Az AA filter hiánya miatt szembetűnő a nagyobb részletesség, ugyanakkor a kissé túlzásba vitt élesítés miatt ez akár zavaró jeleket is produkálhat a kontúros éleknél. Az érzékenység emelésével megfigyelhető továbbá az eltelt három év is, hiszen a zajszűrő algoritmusok már jelentősen eltérnek. Továbbra is a részletesség megtartása a fő csapásirány, még ha ez a színek elcsúszásával is jár magasabb ISO értékeknél, míg alacsonyabb érzékenységen általánosan kevésbé szaturáltak színek.


[+]


[+]

A nyersfájlok esetén sincs nagy változás az elődhöz képest, továbbra is az AA filter hiánya okozza a legnagyobb eltérést. A zajosodás itt is hasonlóan jelentkezik a GX7-nél tapasztaltakhoz, habár javult a feloldóképesség, amivel sikerült túllépnie elődeit, kiaknázva a kissé régi szenzor utolsó tartalékait is.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.