Olcsó, 4K-s Xiaomi tévét teszteltünk

Az 55 hüvelykes Xiaomi Mi TV P1 televízó járt tesztlaborunkban.

Hang és értékelés

Hangminőség

A két darab, egyenként 10 wattos, rejtett hangsugárzóból álló integrált hangrendszer a megszólalás terén a kötelező minimumot hozza, azaz a hangerő rendben van és nem tapasztaltunk durva hanghibákat. Ugyanakkor a megszólalás távol van a tökéletestől, a tisztasággal akadnak problémák, a basszusokkal pedig kifejezetten szűkmarkúan bánik.

[+]

A mélyek hiányából fakadóan a végeredmény steril, élettelen, természetellenes. Ha valakinek fontos a jó megszólalás, annak számolnia kell azzal, hogy rá kell dugnia a televízióra egy jobb hangprojektort vagy több komponensből álló szettet. Az előzetesen programozott hangprofilokat nem spórolták ki, és ha valaki ezek közül egyikkel sem elégedett, akkor az equalizer segítségével a saját ízléséhez igazíthatja az arányokat.

Vélemény

A Xiaomi Mi TV P1 egy korrekt televízió, ami azért távol van a tökéletestől, de ez szerencsére az árán is meglátszik. Az egyik gyenge pontja az Android TV smart platform, amely nincs teljesen lefordítva, és olykor zavaróan belassul. Az alkalmazáskínálat rendben van, viszont a gyenge hardver miatt az appok egy része nem igazán használható. A gyári médialejátszónak vannak formátumtámogatással kapcsolatos hiányosságai, de azért a fontosabb szabványokat kezeli.


[+]

Az integrált audiorendszer meglehetősen visszafogott, hiszen a hangzás lehetne sokkal jobb, viszont az is igaz, hogy hibákba nem futottunk bele. A kép minőség megfelelő, hiszen a felbontás remek, a kontrasztosság szintén, a színpontosság kiváló, a színtérlefedettség pedig közepes. A mozgásmegjelenítés elfogadható, viszont a fényerő nem túl nagy, és a HDR megjelenítés nem az erőssége. A televízió 165 000 forintba kerül, amivel az ilyen felbontású és méretű mai okostelevíziók között az olcsóbbak közé tartozik, mindent mérlegre téve ki lehet jelenteni, hogy tudásához, képességeihez mért az ára.


Xiaomi Mi TV P1 tv

elefant

A Xiaomi Mi TV P1 televízió a Xiaomi magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés