Hirdetés

Moduláris duó a Cooler Mastertől

Hirdetés

Különböző belsők

Egymás mellé helyezve látszik, hogy a Silent Pro 135 mm-es ventilátora nem csak nagyobb, mint a Real Power 120-asa, hanem lapátból is több került rá, szám szerint tizenegy a hét helyett. A kisebb lapátkerék a Superredtől származik, 0,19 amperes motorereje tápos viszonylatban kicsinek számít, ami halk üzemet sejtet, feltéve, hogy a fordulatszáma nem megy túl magasra. Alig erősebb, 0,2 amperes a 135 mm-es, a Young Lin Xing Electronicstól származó nagyobbik ventilátor, melynek siklócsapágyazása és a gyártó szerint közepes fordulatszáma van. Ki kell emelni, hogy a tápokba szerelt ventilátorok nagyon ritkán dolgoznak maximális fordulatszámukon.

Belül jelentősen különbözik a két moduláris Cooler Master. Alább, balra látható a szokásos AcBel áramkörre épülő Real Power M, melyet elsősorban a jobb felső sarkában látható nagy trafó és jellegzetes bordái alapján lehet felismerni. Ez a belső már sok Cooler Master és egyéb márkájú tápban is jól vizsgázott. A Silent Pro M-ben dolgozó elektronika a Enhance-től származik, melytől láttunk már jó és kevésbé jó megoldásokat is. Az egészen nagy, szellős bordától jó hűtési teljesítményt várunk, ami a 135 mm-es ventilátorral párosítva valószínűleg halk üzemet eredményez majd. Feltéve, hogy okos hővezérlést terveztek hozzájuk.


Cooler Master Real Power M520 és Silent Pro M600

A bemeneti oldalon mindkét modellnél két magas kondenzátort találtunk, melyek 105 fokra voltak hitelesítve. A Real Powernél egy nagy táp, a Silent Prónál két tekercs sorakozik mellettük. Az előbbi vezérlését egy Champion CM6800 végzi, az utóbbinál nem látszott a pici nyomtatott áramkörre telepített chip típusa.


Cooler Master Real Power M520 és Silent Pro M600

Mindkét Cooler Master kimeneti oldalán szintén 105 fokig hitelesített kondenzátorokat találtunk, melyek közül néhány a melegedésre hajlamos tekercsek tőszomszédságába került, de legalább a bordáktól és a rájuk szerelt, forró alkatrészektől távol vannak. Moduláris kábelezésű áramforrásokról lévén szó, belső vezetékekből kevesebbet találtunk, mint a fix kábeleseknél, ugyanis néhány a hátsó panelre csatlakozott.


Cooler Master Real Power M520 és Silent Pro M600

Tényleg van némi különbség a háromfelé osztott és az egyben hagyott 12 voltos részleg megvalósításában. A családjában legkisebb Real Power M520-nál a +12V1 csatlakozó üresen maradt, és a Silent Pro összevont 12 voltos részén is találtunk egy üres aljzatot, amit talán a nagyobb teljesítményű modelleknél kitöltenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Nyári hardvercsokor

  Alaplapok, nagy erejű tápok, egy érdekes ház, néhány egér és új notebookok kerültek heti piaci bemutatónkba.

 • Cooler Master Centurion 590

  Egy szép, átlagos méretű, de belül meglepően tágas ház a Cooler Mastertől, amelyben akár egy tucat merevlemez is elférhet.

 • Tápegységek az OCZ-től

  Az OCZ-t a tuningmemóriák kapcsán ismertük meg, de ma már árul egyebek mellett tápegységeket is. Ma két modellt mutatunk be kínálatából.

 • Mode Com tápok minden szinten

  Két kisebb, passzív PFC-s és két nagyobb, moduláris csúcsmodellt próbáltunk ki a Mode Com tápkínálatából.

Előzmények

Hirdetés