Hirdetés

Cooler Master Centurion 590

Hirdetés

Külső

Tesztjeink során a Cooler Master több házát is megvizsgáltuk már, és legtöbbjükkel meg voltunk elégedve. Így volt ez például a CM 690-nel is, ami külsőre nagyon emlékeztet mai tesztalanyunkra, az idei CeBIT-en bemutatkozott Centurion 590-esre. A ház többé-kevésbé csavarmentes. Nagy doboza a már ismert fehér-bíbor díszítésű. Találtunk benne műanyag kötözőket, használati útmutatót és egy hatalmas adag csavart.

A Centurion 590 egy átlagos méretű miditorony, amely 440 mm magas és 510 mm mélységű. A ház teljesen fekete, itt-ott fedezhetünk csak fel rajta parányi fémszínű díszítéseket. Egyik ilyen az előlapon látható Centurion felirat. A külső tehát visszafogott, egyszerű, talán éppen ettől tetszetős. Acélból készült, de tömege csak kicsivel haladja meg a 9 kilogrammot. Jó pár szellőzőnyílást találunk rajta. Bal oldalán rögtön két univerzális ventilátorfoglalat látható, amiből jutott a ház tetejére kettő. Ezekbe a nagyobb ventilátorhelyekbe négyféle méretű - 80, 92, 120 és 140 mm-es - légkavarókat szerelhetünk. Hátuljára és az aljára is került egy-egy, de ide már csak a kisebb méretűeket szerelhetjük. A jobb oldalra, tehát az alaplap mögé pedig egy 80 mm-es ventilátorokhoz való foglalatot vágtak. Honlapja szerint opcionálisan átlátszó oldalfal is beszerezhető a házhoz.

Az előlap tetején sorakoznak a szokásos csatlakozók. Van itt két USB, hang ki- és bemenet és FireWire aljzat. Melléjük két, a számítógép működését jelző lámpácskát és a bekapcsológombot helyezték. A reset-gombot viszont úgy, ahogy van, lefelejtették. Az elrendezése egyébként jó, de szerintünk elfért volna még egy-két eSATA csatlakozó is. A teljes előlapot egy mozdulattal el lehet távolítani. Ekkor vettük csak észre, hogy a panel magára a ház vázára van szerelve. Emiatt legalább nem kell félnünk, hogy az előlap levételekor elszakítjuk a sok kábelt.

A ház elejét fémrács borítja aljától a tetejéig. Emiatt valószínűleg nagyon jó lesz a szellőzése, de a hangokat is jobban kiengedheti. Összesen kilenc 5,25"-os helyet tölthetünk fel meghajtókkal. Belül találunk egy 3,5"-os adapterrel ellátott ötnegyedes fiókot, amihez kivágott rácsos előlapfedő is tartozik. A hátsó rész egy az egyben a CM 690-esé. A táp ugyanúgy alulra került, itt is hét bővítőkártyának van hely és megtalálható a két kivezetés folyadékhűtéshez. Az első és hátsó szellőzőkhöz kapunk egy-egy 12 centiméteres ventilátort.

A rácsok természetesen porszűrővel vannak kiegészítve, így könnyen tisztíthatóak. A rácsok könnyen áthelyezhetők, így a logós és a kisfloppy-s panel bárhova átrakható.


Termék megnevezéseCooler Master Centurion 590
Elérhető színekfekete
Méret440 x 510 x 210 mm
Anyagacél
Beszerelhető alaplapokATX, microATX
5,25"-os helyek száma9 db (maximum)
Merevlemezhelyek száma5 db
Bővítőkártyák száma7 db
Hűtéselöl 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
bal oldalon univerzális ventilátorhely, jobb oldalon 80 mm-es ventilátorhely, alul univerzális ventilátorhely, felül két univerzális ventilátorhely, rácsos előlap, lyukak vízhűtéshez
Előlapi csatlakozók2 db USB 2.0, FireWire, mikrofon, hangszóró
Beszerelhető tápegységszabványos ATX, alulra
Tömeg táp nélkül9,3 kg
Gyártó weboldala
Termék weboldala
www.coolermaster.com
Centurion 590
ForgalmazóExpert Computer Kft.
Garancia3 év
Bruttó fogyasztói ár13 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés