Hirdetés

Mode Com tápok minden szinten

Hirdetés

Mode Com Feel tápok kívülről

Tápos tesztjeinkben rendszerint közepes – 500 watt körüli – vagy nagy teljesítményű – akár 1000 wattot is meghaladó – termékeket mutatunk be. Ma sem lesz ez másként a Mode Com termékeivel, viszont az izomgépek taglalása előtt megismerkedünk két egyszerűbb modellel. Bizony, sok esetben egy 3-400 wattos, akár nem a legmodernebb, csúcs hatásfokú, de jó minőségű táp is bőven elég lehet, vagy éppen csak ilyen modell fér bele a szűkös költségvetésbe. A Mode Com Feel termékvonalát a kedvező árszabás jellemzi. Legolcsóbb mai tesztalanyunk, a Feel-400ATX csupán 5500 forintba kerül. Ennek ellenére nem pillekönnyű, mint pár hasonló árú konkurense. Hátuljáról nem hiányzik a főkapcsoló, 80 mm-es ventilátorát pedig igényes rács védi az oda nem való ceruzáktól, csavarhúzóktól, ujjaktól.

A megfelelő szellőzés érdekében a ventilátorral ellentétes oldalt, illetve a beszereléskor alulra néző lemez egy részét is kilyuggatták. A jobb légáramlat nem csak hűsebb, hanem akár halkabb üzemet is jelenthet.

Csatlakozóinak számán és a kábelek hosszán látszik, hogy a Mode Com nem rengeteg VGA-val, merevlemezzel és optikai meghajtóval telerakott óriásgépekbe szánja a 400-as Feelt. Főtápcsatakozója, akárcsak a kiegészítő 12 voltos négytűs csupán 45 cm hosszú köteg végén csücsül. A táptól ugyanilyen távolságra van az egyetlen SATA csatlakozó is. Kár, hogy nincs belőle még egy-kettő. Van viszont két vezetéken összesen négy hagyományos, IDE eszközökhöz való dugasz – 45 és 60 centiméterre a táptól – és egy csatlakozó floppy-meghajtónak (75 centiméteren). Csak a fő, 24 eres köteg kapott fekete harisnyát, de a többit is összefogták.

Specifikációs táblája szerint a 12 voltos ág két részre van bontva, melyek legfeljebb 13, illetve 14 amper, tehát 156, illetve 168 watt leadására képesek, közös maximumuk pedig 324 watt. Ennyivel akár egy komolyabb játékos konfiguráció is beérheti, bár egy-két komoly GPU vagy egy nagy processzor erőteljes rántása minden bizonnyal gondot okozna a 12 voltos részlegnek.

Második Mode Com tápunk a Feel III-350ATX Illumination még gyengébb, 350 wattos. A zacskós kiszerelésű 400-assal ellentétben a gyártó színeibe öltöztetett dobozban kaptuk. Házát sötétre fényezték, amin jól mutat a felülre helyezett 120 mm-es ventilátor krómozott rácsa. Működés közben a hátsó főkapcsoló vörösen, a légkavaró kéken világít.

Itt már lényegesen több volt a vezeték és a csatlakozó is, bár fekete harisnyát továbbra is csak a 20+4 tűs főcsatlakozó kapott. Ennek hossza ismét 45 centiméter, akárcsak a négytűs kiegészítő 12 voltosnak és a most már jelen lévő PCI Express VGA-snak. Örvendetes, hogy SATA konnektorból már kettő van. A korábbi 400-assal azonos a négy IDE és egy floppy csatlakozót tartó két vezeték. Ezeken 45, 60 és 75 centiméternél vannak a dugaszok.

Kisebb névleges teljesítménye ellenére a 350 wattos, világító Feel III két 12 voltos része is 13, illetve 14 amper leadására képes. Közös maximumuk minden bizonnyal alacsonyabb, bár erről nem ad információt a specifikációs tábla.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • FSP Epsilon 80 Plus

  Kipróbáltuk az FSP felsőkategóriás tápjának új, gazdaságosabb sorozatát.

 • Mini-PC Modecom házban

  Egy meglehetősen jó árú, apró PC-t próbáltunk ki.

 • Optimális Corsair táp

  400 wattos, magas hatásfokú, jó minőségű, aktív PFC-s, sok csatlakozóval felszerelt a Corsair új, CX400-as tápja.

 • Asus izompacsirta

  Sok minden más mellett nagy teljesítményű tápokat is forgalmaz az Asus, egyet kipróbáltunk.

Előzmények

Hirdetés