Microsoft Surface Pro 3 – még jobb, még erősebb

Megjelenés

Idén tavasszal megjelent a Microsoft Surface Pro tablet legújabb, immár harmadik generációja. Az előzővel kapcsolatban nagyon kellemes tapasztalataink voltak, így hát kíváncsian vettük kézbe az újabb modellt, hogy merre haladt a fejlődése. Aki nem tudná, a Surface Pro egy elit tablet prémium összeszerelési minőséggel és nagyon erős, notebookszintű, Core i processzorra alapozó hardverrel.

A harmadik generáció leglényegesebb tulajdonsága, hogy nőtt a méret, miközben karcsúsodott és könnyebb is lett. Képátlója immár 10,6 hüvelyk helyett 12 hüvelyk, képaránya pedig 16:9 helyett a sokkal élhetőbb 3:2. Ennek megfelelően 275 x 174-ről 292 x 201 milliméterre nőtt a készülék alapterülete, így szinte pontosan akkora, mint egy A4-es lap. Mindeközben vastagsága a korábbi 14 milliméterről 9,1 milliméterre, súlya pedig 915 grammról 800 grammra csökkent. Formája és elsőrangú összeszerelési minősége nem változott, az egy síkot alkotó előlap mögött befelé szűkülnek az oldallapok, hátsó részükön pedig bevágás fut körbe, ami szellőzőnyílásként funkcionál. Igen, sajnos továbbra is aktív hűtéses megoldásról van szó. Változott még a Surface Pro színe: a fekete keretes előlap mögött szürke, magnéziumötvözet burkolat van.

Az előlapon említést érdemel még a két Dolby technológiát támogató hangszóró, melyeknek a rövid oldalak felső harmadába vágtak nyílást, illetve az 5 megapixeles kamera. Érdekes, hogy a Windows gomb szintén az egyik rövid oldalra, nem alulra került. Nem sok minden van a Surface Pro 3 hátlapján. Megtartották a Surface tabletekre jellemző kitámasztót, felül pedig a hátlapi kamera és a mikrofonok találhatóak.

Lényegében változatlan maradt a csatlakozók és kezelőszervek kínálata. Az egyik (felső) hosszú oldalon van a bekapcsológomb, a másikon a dokkoló mágneses csatlakozója. A rövid oldalakra osztották el a mini DisplayPort, USB 3.0, hang ki- és bemenet, illetve a mágneses táp csatlakozóját, a kitámasztó mögött pedig microSD kártyahely rejtőzik.

Továbbfejlődött a kitámasztó, ami az első generációnál még csak egy, a másodiknál már kettő, most, a harmadik generációnál pedig már 22 és 150 fok között szabadon állítható. Apró, de a gyakorlatban nagyon hasznos előrelépés, hogy immár mindkét oldalon kialakítottak a támasz kihajtását segítő bemélyedést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés