Intel Core M vagy Atom alapokon érkezik a Surface 2 tablet utódja?

A WinBeta értesülése szerint a Microsoft megszellőztette, hogy az április 29-én kezdődő Build konferencián egy új táblagépet kívánnak bemutatni, amit egy részben a Windows RT operációs rendszert futtató, ARM alapú Surface 2 utódjának, másik részben pedig a már egy ideje piacon lévő Surface Pro 3 testvérének szánnának. A hírek szerint a Pro elnevezést nélkülöző Surface 3 természetesen már nem a Windows RT-t futtatná, hiszen ahogy azt korábban megírtuk, ennek az operációs rendszernek nincs jövője. Főleg azok után, hogy a vállalata közvetlenül a Surface Pro 3 megjelenése előtt kaszálta el annak ARM-os kistestvérét.

Microsoft Surface 2
Microsoft Surface 2 [+]

A jelek szerint a Microsoft átírta a terveket, hogy a Surface Pro 3 mellé piacra dobhasson egy kevésbé professzionális és valamivel olcsóbb, kompaktabb méretű táblagépet, és a pletykák szerint tennék mindezt úgy, hogy a Surface 3-at ARM helyett az x86-os platformra helyeznék. Egyelőre kérdéses, hogy ez esetben a központi egység szerepét milyen hardverre bíznák. Az bizonyos, hogy ragaszkodni fognak a kompakt mérethez és a passzív hűtéshez, ám ez esetben szóba jöhet egy újrabrandelt és megreformált Intel Atom és akár egy Core M alapú táblagép is.

Microsoft Surface 2
Microsoft Surface 2

Noha az ARM platform újbóli hadrendbe állítása kiváló alkalom lenne arra, hogy a vállalat a Builden prezentálja a Windows 10 multiplatformos mivoltát, a WinBeta értesülése, miszerint a gép Windows 8.1-gyel érkezik, ami később Windows 10-re frissülne, ezt a lehetőséget kizárja. Az egyébként nem elképzelhetetlen, hogy a vállalat a bemutatót követően viszont inkább elhúzza piaci rajtot az új operációs rendszer megjelenéséig, hogy ezzel feledtesse a Windows 8.1 sikertelenségét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés