Hirdetés

Logitech duó

Hirdetés

A billentyűzet

A Logitech beviteli eszközei ismertek és elismertek. A gyártó a most tesztelt perifériákat – amelyeket a Computer Emporium Kft.-től kaptuk kölcsön – a TFT monitor tökéletes kiegészítőjeként hirdeti. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Jó kérdés, de tesztünkben megpróbálunk választ keresni erre is. Ezúttal a Logitech vezeték nélküli duóját, a Cordless Desktop S520 készletet vizsgáltuk meg.

A csomagban az egéren és a billentyűzeten kívül találtunk egy USB-s vevőt, elemeket, telepítő CD-t és használati utasításokat.

A klaviatúra az S520 nevet viseli. A nagy része, tehát a gombok és a felső kétharmad matt fekete, a széles csuklótámasz pedig szürke színű. Az egyedüli fényes rész a kettőt elválasztó vékony csík, ahol a programozható multimédiás gombok is helyet kaptak. A csuklótámasz nem levehető, egybe van építve a billentyűzettel.

A gombok nagyjából a szokásos elrendezés szerint sorakoznak. Az Í a helyén van, az Enter is kétsoros, normál magyar kiosztással van dolgunk. Ám amint a billentyűzet jobb oldalára tekintünk, rögtön észrevehetjük az átrendezést. Az Insert felkúszott a keskeny funkcióbillentyűk sorába, a szokásos hatos csoport maradék öt tagja pedig kicsit összébbhúzta magát, két oszlopba. A Del két gomb magasságú lett, a Home-End és a lapozók pedig körülötte gyülekeznek. A jobboldali Menü és Windows gomb eltűnt, helyükre az Fn és a Ctrl húzódott, hogy a kurzormozgatóknak teret adjon. A multimédiavezérlők egy zoomoló, egy hangerőállító és egy számléptető hármas csoportra oszlanak szét. Egy plusz gomb kapott némileg különlegesebb helyet, mégpedig a számológépé. A klaviatúra jobb felső részére került, közvetlenül a numerikus pad fölé. Ez rögtön magyarázatot is ad az elhelyezésre. A mellette jobbra lévő gombbal az elem állapotát ellenőrizhetjük, megnyomásakor a kurzormozgatók alatti kis ikon zölden világít.

Ezeken kívül további 12 gyorsbillentyűt találunk az F1-F12 gombok másodfunkciójaként, amiket az Fn-nel együtt megnyomva aktiválhatunk. Természetesen ezek mindegyike programozható.

A billentyűzetet az alján lévő négy széles gumitalp tartja stabilan. Láthatunk itt még összesen nyolc hosszúkás lyukat. Ezek a gombokra véletlenül ráömlő folyadékot hivatottak elvezetni. A termék a honlapja szerint akár 60 milliliter vizet vagy üdítőt is kibír. Az elemtakaró fedéltől jobbra látható piros gombbal csatlakoztathatjuk a vevőhöz a készüléket.

A Logitech S520 két AA típusú ceruzaelemmel működik, a gyártó szerint akár 15 hónapon keresztül.

A dupla lábaknak köszönhetően háromféle magasságba állíthatjuk a billentyűzetet. Kipróbáltuk, hogy a lábakat kitámasztóként alkalmazva, állítva is tárolható-e a Logitech, mint a Geniusok, de ezúttal sajnos nem működött a trükk.

A kis lábakkal jócskán megdönthetjük a klaviatúrát, így kényelmesebbé tehetjük annak használatát és a gépelést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés