A toptévékkel játszik egy ligában az egykori noname gyártó új készüléke

A Vizio bemutatta a vadonatúj P szériát, amely elég ütősnek tűnik.

A pályafutását egykor kifejezetten olcsó, belépő szintű televíziókkal kezdő Vizio mostanra felküzdötte magát az innovatív, újdonságokkal is előálló gyártók közé. 2018-as csúcsszériájuk a felső kategóriát képviseli, és nyugodtan lehet mondani, hogy a nagy gyártók készülékeivel is felveheti a versenyt.

Vizio P-series 2018
Vizio P-series 2018 [+]

A vállalat továbbra sem csatlakozik az OLED táborhoz, hiszen az új család QLED LCD képalkotási technológiára épül. A 4K felbontású, HDR támogatású modellekbe direct LED háttérvilágítás került, a fénykibocsátó diódákat pedig 192 egyedileg vezérelhet csoportba osztották. A tévék maximális fénysűrűsége 2000 cd/m², ami a nagy dinamikatartományú filmeknél lehet fontos vagy hasznos, hiszen ez elméletben pontosabb színmegjelenítést tesz lehetővé a HDR tartalmaknál. A termékek megkapták a Spatial Scaling Engine fantázianevű felbontást felskálázó eljárást, és az interpolációs technológia sem hiányzik.


[+]

A P széria tagjai a saját, SmartCast névre hallgató okostévé platformot használják, és rendelkeznek beépített ChromeCasttel. A vállalat korábban kísérletezett olyan modellekkel, amelyekből kihagyták a beépített tévétunereket, de az új sorozatból ezeket sem spórolták ki, emellett a trendeknek megfelelően kompatibilisek az olyan mesterséges intelligenciára építő rendszerekkel, mint az Amazon Alexa vagy a Google Assistant.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés