Hirdetés

LG 43LF630V: jó tévé, olcsón

LG 43LF630V

A legtöbb tévégyártó nem repes az örömtől, amikor olcsóbb, de ennek megfelelően a csúcskategóriás modelleknél kisebb tudású készülékeket kérünk tőlük tesztelésre, ugyanis a cégek jellemzően innovációikat, újdonságaikat szeretnék megmutatni, márpedig ezek elsőként mindig a csúcsmodellekben jelennek meg. Ugyanakkor kedvezőbb áruk miatt sokkal nagyobb a kereslet a belépőszintű és a középkategóriás modellek iránt, ezért olvasóink ezekről a tévékről is szeretnének teszteket látni. Mindkét álláspont érthető, emiatt igyekszünk nyomást gyakorolni a piaci résztvevőkre annak érdekében, hogy elveiket feladva adjanak kölcsön nekünk olcsóbb televíziókat is.

LG 43LF630V
LG 43LF630V [+]

Szerencsére az LG partnernek bizonyult ebben, és így megkaptuk a 43 hüvelykes, LF630V sorozatba tartozó, Full HD-s modellt. Elsősorban az érdekelt minket, hogy milyen kompromisszumokat kell megkötni az alacsonyabb árért cserébe, tehát hogy milyen a képminőség, a webOS 2.0-ra épülő kezelés, a médialejátszó és a hangzás.

Hirdetés

Kifejezetten konzervatív dizájn

Az LG híres arról, hogy szabad kezet ad dizájnereinek, ennek köszönhetően a cég egyértelműen az élen jár, ha a formatervezési újdonságok meghonosításáról van szó, elég csak a keret nélküli irányzatra, az ultravékony kávákra vagy az egyedi talpakra gondolni. Viszont a 43LF630V-nél mindez nem nagyon látszik, a készülék kifejezetten konzervatív külsővel bír.

LG 43LF630V
LG 43LF630V [+]

A girbegurba, különleges kialakítású talpnak például nyoma sincs, itt a hagyományos trapéz alakzat mellett tették le voksukat a tervezők. A talpon és a másfél centiméteres káva jobb és bal oldalán alkalmazott fényes fekete színezés elegánsnak elegáns, viszont meglehetősen kényes. A felső és alsó káván található fémes csík is az eleganciát hivatott növelni, de valós használat során, a tévét a szobába beállítva nem is nagyon lehetett észrevenni.

LG 43LF630V
LG 43LF630V [+]

A tévé súlya állvánnyal együtt is csupán 12,7 kilogramm, tehát egy kevésbé masszív szekrénykére is gond nélkül felrakható. Mélysége a legvastagabb pontján, a hangszórókat rejtő alsó sávban 5,5 centiméter, a de a legnagyobb részén csupán 2,2 centiméter. A hátlapra három-három HDMI 1.4 (az egyik ARC-támogatású) és USB 2.0, illetve egy-egy komponens, Ethernet, SCART, analóg és digitális (optikai) csatlakozó került a fejhallgató-kimenet és a fizetős adások dekódolásához szükséges CI+ kártyaolvasó társaságában.

LG 43LF630V LG 43LF630V
LG 43LF630V [+]

Főbb paraméterek
LG 43LF630V
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 43 hüvelyk (108 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 323 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Játék, Sport, Színház, 2 ISF Felhasználói
Hangbeállítások Eredeti, Hírek, Játék, Sport, Színház, Zene
Hangrendszer 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 1.4, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, analóg audió, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 2.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, Dual Play, hangalapú keresés, kislexikon, képvarázsló, LG Photo Editor, Miracast-támogatás
Teljesítményfelvétel 65 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 973 x 573 x 55,1 (193 állvánnyal) mm
Tömeg 10,2 (talppal 12,7) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 43LF630V
Fogyasztói ár 140 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés