Hirdetés

LG 23MP67: IPS monitor 50 000 Ft alatt, kis extrával

Bevezető, külső

Az LG számos jó, belépőszintű és középkategóriás IPS monitort tett már le az asztalra; hogy mást ne mondjunk, az általunk tesztelt 23EA63 típusnak óriási sikere volt idehaza, nem véletlenül adtunk neki annak idején ajánlott díjat. Azóta viszont eltelt nem kevés idő, így újból elővettük ezt a kategóriát, hogy megnézzük, mit is kapunk most az 50 000 forintos lélektani határ alatt (ami ez esetben nem 49 999 forintos "nepperárat", hanem durván 47 000 forintot jelent).

Hirdetés

Lássuk, mivel is állunk szemben! Szó szerint véve a monitort szemből vizsgálva sok meglepetés nem érhet bennünket: letisztult megjelenés, fekete szín, szinte kávát nélkülöző Cinema Screen (erről még lesz szó), IPS panel, átlagos talp.


[+]

Hátulról nézve sem látható semmi különleges a monitoron. A fényes műanyag könnyen vonzza az ujjlenyomatot és a port, ezért érdemes gyakran takarítani mikroszálas kendővel, ha meg akarjuk előzni a karcokat. Talán a régi, mintás matt műanyag jobb választás lett volna, ahogyan az említett 23EA65-ön, de valószínűleg kevesen nézegetik hátulról a monitort. Jól látható, hogy négy furat révén a VESA falikonzolok támogatását is megoldották, itt csak arra kell figyelni, hogy a konzol elég távol tartsa a faltól a kijelzőt, különben nehézkes lesz a hátrafelé néző kábelek csatlakoztatása.


[+]

A monitor kávája rendkívül keskeny, alig pár milliméter, utána rögtön kezdődik a panel felülete, de a Cinema Screen dizájn jellegzetességének megfelelően a képtartalom csak kicsit beljebb, 1,1 centiméternél kezdődik.


[+]

A monitor talpa és állványa fényes, így óvatosan kell bánni az asztalra tett dolgokkal, mert azok adott esetben könnyen megkarcolhatják a műanyagot. A talp és az állványnyak kapcsolatát csavarral oldották meg, és a tetején a kijelzőt szintén csavarok tartják, szám szerint kettő, amelyek a dobozban fellelhetőek, de az összeszereléshez szükséges keresztfejű csavarhúzóról a vásárlónak kell gondoskodnia. A csavaros részt egy utólag felpattintható műanyag burkolat fedi, amely kábelrendezőként is funkcionál. Sajnos ez a fajta csavaros rögzítés sem tudja kiküszöbölni a billegést, ahhoz a nyak ugyanis túl vékony, a műanyag pedig hajlékony, így remegésre, billegésre kell számítani, ha nagyon püföljük, lökdössük az asztalt.


[+]

A kijelző állítási lehetőségei erősen korlátozottak, azaz csak és kizárólag dönthetőséget kínál -3 és +20 fokos tartományban.


[+]

Tekintettel arra, hogy nem csúcskategóriás monitorról beszélünk, csak a leginkább alapvető csatlakozókkal látták el, ebben pedig a natív DisplayPort nincs benne. Van viszont HDMI, DVI és analóg, azaz VGA bemenet, illetve egy 3,5 milliméteres jack dugó is, ami fül- és fejhallgatókhoz használható. Hangszóró nincs a monitorban, ahogyan USB elosztó sem.


[+]

A csatlakozók kapcsán még érdemes megjegyezni, hogy a 23MP67-ből létezik VQ és HQ verzió, utóbbin pedig nincs DVI csatlakozó – erre a vásárlásnál oda kell figyelni, ha szükségünk van ilyen aljzatra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés