Hirdetés

CES 2016: 21:9 képarányú, QHD és 4K monitorok a LG-től

Hirdetés

Az LG bejelentette, hogy a CES 2016 rendezvényen többek között jó néhány új monitort is bemutatnak, amelyeket direkt azok igényeit figyelembe véve tervezték, akik sok időt töltenek a képernyők előtt akár munkával, akár játékkal.

Új LG monitorok a CES-en
Új LG monitorok a CES-en [+]

Ez utóbbira jó példa a 27UD68 típusjelzésű, 27 hüvelykes, 4K IPS panellel ellátott modell, amely támogatja az AMD FreeSync technológia használatát. A betekintési szög horizontálisan és vertikálisan egyaránt 178 fok, a maximális fénysűrűség 300 cd/m², a legnagyobb dinamikus kontrasztarány 5 000 000:1, a válaszidő pedig 5 ms. A 21:9 képarányú, 34 hüvelykes 34UM88-at a vállalat elsősorban azoknak szánja, akiknek fontos a precíz képvisszaadás, tehát például a fotósoknak, grafikusoknak, mérnököknek, designereknek, vágóknak.  A Thunderbolt 2 csatlakozóval is ellátott monitoron a megszokottnál szélesebb képernyőnek köszönhetően egymás mellett helyezhetőek el az egyes munkafelületek vagy képek, ami hatékonyabbá és gyorsabbá teheti a munkát.

LG 27UD88
LG 27UD88 [+]

A 27 hüvelykes Ultra High Definition felbontású 27UD88-nak is nagy szerepet szán az LG a kiállításon. Ennél a 4K mellett meg kell említeni még az integrált USB Type-C portot, aminek segítségével olyan gyorsan tölthető egy laptop, mintha valaki hagyományos hálózati áramforráshoz csatlakoztathatná. Ráadásul eközben az egyidejű adatkapcsolat USB 3.0 átviteli sebességet biztosít. Ezzel az egykábeles megoldással tehát úgy lehet a külső monitorra csatlakoztatni egy laptopot, hogy a monitort áramforrásként is használjuk, vagyis nincs szükség több vezetékre. E monitor alap színbeállításai között egyébként megtalálható a Rec. 709 és SMPTE-C színtér is, ami szintén nem nevezhető hétköznapinak.

Az LG-től kapott információk értelmében a dizájn terén is próbálnak újat mutatni a rendezvényen. Néhány Infinity Display modell, így például a 24MP88 kerete gyakorlatilag láthatatlan, az íves ArcLine állvány pedig állításuk szerint a megszokottnál elegánsabb külsőt kölcsönöz a készülékeknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés