Az LG is okos városokban gondolkodik

Hirdetés

Az Innofest 2016 rendezvényen az LG Magyarországi kirendeltségének vezetője, Youngnam Roh vázolta a cég okos eszközökkel és okos otthonokkal kapcsolatos elképezéseit. Kiderült, hogy nem túl meglepő módon a vállalat is arra számít, hogy a közeljövőben rohamosan terjednek majd a smart, IoT készülékek, és ennek megfelelően a cég is komoly energiákat fektet az ezzel kapcsolatos technológiák fejlesztésébe.

Youngnam Roh (középen)
Chulsong Yoon, Youngnam Roh, Szili Krisztián [+]

Már most is jó pár olyan termék megtalálható a kínálatukban, amelyek képesek együttműködni, az információkat megosztani más, jellemzően mobil készülékekkel. Ilyenek például azok a mosógépek,amelyekre letölthetőek programok, és a jövőben folyamatosan nőni fog az ilyen és ehhez hasonló eszközök száma és aránya. Ismét megerősítették, hogy a konszern keresi a kapcsolatot más piaci résztvevőkkel, és a nyílt platformok felé fordul annak érdekében, hogy a többi gyártó termékeivel is kompatibilissá tegye megoldásait.

Az LG okos otthon koncepciójának lelke a SmartThinkQ Hub
Az LG okos otthon koncepciójának egyik fontos eleme a SmartThinkQ Hub [+]

Arról is szó esett, hogy az LG is megkezdte egy IoT eszközökkel kiegészített, okos otthonokból álló okos település felépítését. A festői Jeju szigetén található kísérleti komplexumban szimulálják azt, hogy milyen is lenne az élet ilyen környezetben. A cég munkatársai elárulták nekünk, hogy a cél az, hogy idővel a hagyományos falvak, városok is elinduljanak ebbe az irányba. Mindenesetre ez is azt mutatja, hogy az LG-nek vannak kész víziói azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz, vagy lehet az élet 10-20 év múlva, és láthatóan sok mindent megtesznek azért, hogy ennek az életnek a vállalat is szerves része legyen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés