LG 24GM77 monitor: játékos lélekkel játékos lelkeknek

Külső, megjelenés

A 144 hertzes panelek igen népszerűek azon vásárlók körében, akik kifejezetten gyors, játékra alkalmas monitort keresnek. Még akkor is, ha ezek a megjelenítők TN+film panelre épülnek, amelyek jelenleg egyeduralkodóak a kategóriában, addig legalábbis biztosan, amíg hasonszőrű, nagy betekintési szöget kínáló (VA típusú) társaik megérkeznek – hiszen ezek már itt vannak a küszöbön. Ám amíg ez megtörténik, addig a több gyártó szeretné letenni a névjegyét az asztalra, köztük az LG is. Lássuk, mire képes!


[+]

Az úgynevezett gamer kategóriában a 24GM77 típusjelzést viselő, 24" képátlójú, Full HD felbontású, 144 hertzes frissítésre képes kijelzővel indul a gyártó. A célcsoportot figyelembe véve igyekeztek kissé dinamikusabb, fiatalosabb külsőt rajzolni a panel köré, de nem vitték túlzásba, így például ne számítsunk sárkányos motívumokra vagy csillogó-villogó LED-füzérekre. De azért nem voltak restek egy kis színt vinni az összeállításba, esetünkben egy kis pirosat, kár, hogy ez csak oldalról vagy hátulról látszik. Nagy szerencsére csillogós felülettel is csak hátul, valamint a talpon találkozunk.


[+]

Ha már szóba került a talp, akkor meg kell jegyeznünk, hogy integrált forgózsámoly lapul az aljában, így a teljes monitor elforgatható a szögletes talppal együtt. Ez egy egyszerű, de egyben kicsit helypazarló módszer.


[+]

Nem feledkeztek meg viszont a többirányú állíthatóságról, így a forgathatóságon felül magasságállítás és dönthetőség is van, sőt még a pivot is belefért, bár ezt TN+film paneles monitoroknál a limitált betekintési szögek miatt kevéssé érdemes használni. Viszont minden adott ahhoz, hogy a legkényelmesebben testre szabjuk a kijelző pozícióját.


[+]

A bemenetek között minden fontos csatlakozó megtalálható, kezdve az analógtól a hagyományos DVI-on át a HDMI-ig és a DisplayPortig. A több bemenet ellenére viszont nincs kép a képben vagy kép a kép mellett funkció. Az USB csatlakozót sem felejtették le, noha ebből csak kettőt kapunk a káva bal oldalára helyezve, de ezek legalább USB 3.0-s szabványt támogatnak.


[+]

Szintén itt található a 3,5 mm-es jack audiokimenet fül-vagy fejhallgató, esetleg hangszórók számára, utóbbiból ugyanis nem rendelkezik beépítettel. Sőt a jack kimenet csak akkor használható, ha olyan a jelkábelünk, ami képes a hang átvitelére is, ugyanis a monitor nem rendelkezik külön analóg audiobemenettel, amit a gép hangkártyájával lehetne összekötni. A kábelek ízlésesebb elvezetéséről is gondoskodtak, ehhez a csomagban egy felpattintható kábelvezetőt találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés