Hirdetés

LG 27MU67 monitor: FreeSync és 4K IPS

Hirdetés

Bevezető, külső

Az LG 27MU67 típusjelzésű, 4K felbontású, IPS paneles és AMD FreeSync kompatibilis monitor első ízben május végén bukkant fel a hírekben, de a magyarországi bejelentésre sem kellett sokkal tovább várni. Az akkori események viszont csak formálisak voltak, hiszen az elsősorban nagyfelbontású játékra és ezzel egyidejűleg még átlagfelhasználásra szánt termék nem került azonnal a piacra, hanem csak szép lassan jutottak el az első tesztre szánt darabok a nemzetközi sajtó tesztelőihez. Az indulásra tehát két hónapnál kicsivel többet kellett várni idehaza, de lássuk, megérte-e!


[+]

Elsőre kicsit talán fura, hogy az új kijelzővel nem hódoltak be mindenféle új divatirányzatnak, hiszen a gyártó tarsolyában ott van a borderless keret nélküli dizájn, a Crystal Float átlátszó állvány, ezeket most mégis mind parkolópályára tették. Olyannyira, hogy inkább teljesen a másik irányba mentek, amiből fakadóan a káva viszonylag széles, egészen pontosan 2,2 centiméter lett, ezt viszont szálcsiszolt alumíniummal vonták be a prémium hatás érdekében, így a végeredmény nem lett rossz, csak kissé szokatlan.


[+]

Az alumíniummal viszont máshol nem találkozunk, az anyagválasztás jellemzően műanyag, a megjelenés viszonylag átlagos. Mint említettük, az állvány megjelenését sem extrázták túl, de ez pont elég, pláne annak fényében, hogy van magasságállítási lehetőség (130 mm), forgathatóság (-45º ~ 45º) és dönthetőség (-5º ~ 35º) is, plusz a portrémódról sem feledkeztek meg.


[+]

A kábelek elvezetésével sem kell sokat vesződni, az állványcsőre ugyanis felkerült a kábelrendezőként funkcionáló kampó.


[+]

Hátul a csatlakozók rejtett helyre kerültek, és sajnos nincs belőlük túl sok, noha ilyen felbontás mellett tényleg csak a legmodernebb csatlakozóknak van értelme. Értjük ezalatt a DisplayPort 1.2a és HDMI 2.0-s aljzatokat, amelyekből 2-2 darab jutott a készülékre – előbbiből egy normál és egy mini kivitelű.


[+]

A felhozatal viszont ki is merül ennyiben, illetve kapunk még egy 3,5 milliméteres fül-/fejhallgató kimenetet is, de beépített hangszórónak és USB hubnak sajnos nyoma sincs, ahogyan azt előre tudni lehetett. A kábeleken viszont nem spóroltak, HDMI és DP-mDP is található a csomagban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés