Lenovo Yoga C930: három az igazság?

Előző két változata kiválóan sikerült a Lenovo prémium 2 az 1-ben gépének, vajon sikerült ezt tartaniuk?

Akkumulátor, értékelés

Üzemidő

A C930 kedvéért a Lenovo tovább folytatta az akkumulátor kapacitásának csökkentését, így idén már csak 60 Wh áll rendelkezésre, ami mondjuk annak fényében igazán kár, hogy közben viszont a tömegen nem nyertünk.


[+]

Mindenesetre az alacsonyabb kapacitás az üzemidőn is látszik, ami így már nem olyan kiemelkedő, mint a 920 (és különösen a 910) esetében volt, de még mindig abban a tartományban mozog, amivel egy napnyi munka nem extrém terhelés mellett töltő nélkül is bevállalható. A töltő egyébként maradt ugyanaz a 65 wattos modell, mint tavaly, és továbbra is nehezményezzük kissé, hogy egy ilyen prémium géphez a „mezei”, külön tápkábellel szerelt kockát kapjuk, ahelyett, hogy valami elegánsabb, a telefonokéhoz jobban hasonlító egységet csomagolnának a gép mellé.

Hirdetés

Értékelés

A Yoga 910 és a Yoga 920 egyaránt kiváló noteszgép volt, így a C930 nincs könnyű helyzetben: nemcsak az elődök által magasra tett léc miatt, hanem azért sem, mert azóta eltelt egy év, és a versenytársak sem ültek babérjaikon.


[+]

Összességében nézve, a C930 még mindig az egyik legjobb 2 az 1-ben notebook a piacon: kivitele teljesen profi, gyors, jól néz ki és hordozhatósága is rendben van. Az olyan apróságok, mint például a webkamera fizikai lezárása, a végre a testben helyet foglaló toll csak tovább növelik értékét, és az is fontos, hogy kevés olyan vetélytárs van a piacon, mely ehhez hasonló méretben kínálna két TB3 csatlakozót egy Type-A USB mellett.


(forrás: Lenovo) [+]

Bár az akkumulátorban történt visszalépés, ez még nem akkora, hogy az egész napos üzemidőt jelentősen befolyásolná negatív irányban, az viszont kár, hogy ezért cserébe nem kapunk kisebb tömeget. A 4K felbontás létjogosultságáról ebben a méretben továbbra sem vagyunk meggyőződve, annál is inkább, mert ez még többletfogyasztást is okoz. Önmagában egyébként a panel is lehetne jobb, ha mást nem, magasabb fénysűrűséget joggal várhatnánk el, legalább annyit, mint tavaly mértünk. És végül ne feledkezzünk meg az árról sem, ahol bizony ki kell fizetnünk a prémium kategória többletét: a Core i7-8550U-val, Full HD kijelzővel, 8 GB memóriával és 512 GB-os SSD-vel szerelt, itthon kapható változat közel 600 000 forintba kerül.


Lenovo Yoga C930 notebook

Wombath

A Lenovo Yoga C930 notebookot a Lenovo hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés