IFA 2018: Thinkpadek és Yogák az IFA-ról

Egy igazán jól sikerült Yoga Book utód mellett az X1 extrém változatát, illetve új snapdragonos notebookját is bemutatta a kínai vállalat.

A Lenovo nem lazsálta el a felkészülést az IFA-ra, mert egészen sok újdonságot hoztak, többek között például a másfél éve tesztelt Yoga Book is kapott egy méltó utódot a Book C930 személyében. Nem egyszerű csiszolgatásról van szó: az Atommal lassított eredeti gép helyett egy Core i5-7Y54-re épülő, Windows 10-et normál sebességgel futtatni képes rendszert kapunk, 4 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, 10,8”-es, 2560x1600 pixeles IPS paneles képernyővel és 179 x 260 x 10 mm-es méretekkel.


[+]

A 775 gramm tömegű notebook igazi különlegessége a „billentyűzet”, ugyanis az előző verzió speciális tollal írható és előre fixált gombokat is rejtő panelje helyén egy második, E Ink képernyőt találunk, amelyen most már nemcsak megjelennek a jegyzetek, de tetszőlegesen konfigurálható klaviatúraként is bevethető, illetve olvasni is lehet rajta úgy, hogy közben kikapcsoljuk a sokat fogyasztó LCD kijelzőt. A szűkös portkínálat is bővült, immár két Type-C konnektort kapunk, mindkettő USB 3.1 Gen1 képességekkel rendelkezik. Mindezért 1000 dollárt kérnek majd.


[+]

A következő érdekesség a Yoga C630 WOS, amely egy új generációs Windows on Snapdragon notebook. A vékony, 12,5 mm-es vastagságú és 1,2 kg tömegű noteszgép belsejében ennek megfelelően a Snapdragon 850-es rendszerchipet találjuk, amely kifejezetten a WOS platform számára készült. Ennek köszönhető a 20 órát meghaladó üzemidő, illetve az integrált LTE modem is. A további specifikációk határozottan „notebookszerűek”, hiszen 13,3”-es képernyőt kapunk Full HD felbontással, a 2 az 1-ben kialakításnál pedig kettős forgáspontú zsanérok teszik lehetővé a kijelző átfordítását.


[+]

Újdonság a Thinkpad X1 Extreme is: ez az eleve csúcsmodell további tuningja, és egy 15,6”-es Full HD vagy UHD érintőképernyőt kapott, az utóbbi esetben Dolby Visionnel, ennek meghajtásáért pedig egy GeForce 1050 Ti Max-Q felel. A CPU a nyolcadik generációs Core i7 széria „H” változataiból kerülhet ki (az év vége felé számíthatunk a Core i9-es opcióra), a memória pedig 64 GB-ig bővíthető. Háttértárként választhatunk akár 2 darab 1 TB-os PCIe SSD-t is, RAID 1 vagy RAID 0 tömbben, mindez pedig 1700 eurós árról indul majd a boltokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés