További evolúció: Lenovo Yoga 920 notebook

A Lenovo Yoga sorozat aktuális csúcsmodelljét teszteltük, melynél végre javították az előd kisebb hibáit.

Bevezető, külső

Szinte pontosan egy éve teszteltük a Yoga 910 notebookot, amelyet akkor nagyon jónak találtunk, így kíváncsian vártuk, mire számíthatunk az utód 920 kapcsán, annál is inkább, mert a 910-nél felmerült problémák tényleg apróságok voltak, amelyek orvoslása nem igényelt egy alapjaiban áttervezett gépet. Ahogy azt a 900-910 váltás kapcsán is írtuk, ez sikerült is – igaz, közben nem minden változással tudtunk maradéktalanul kibékülni.

Külső

A dizájn tekintetében minimálisak csak az eltérések az elődhöz képest, de aminek határozottan örültünk, az az, hogy módosítottak az 910 esetében kritizált éles peremen. A méret és a tömeg gyakorlatilag milliméterre és grammra egyezik, és nem változott a kijelző nagysága sem – maradt a 13,9 hüvelykes panel, amely az általunk tesztelt gépben a rendelhető legnagyobb, 4K felbontással rendelkezett. Ennek kapcsán csak ismételni tudjuk a Yoga 900 és 910 esetében elmondottakat, miszerint ekkora a képátló esetén a legtöbb felhasználó számára felesleges pénz- és erőforráspazarlás ekkora felbontású panelt választani, elég lehet a Full HD-s változat is. A képernyőt egyébként Gorilla Glass védelmezi, érintőpanelje pedig az ujjunkon kívül a notebookhoz járó aktív tollal is működik, ami 4096 nyomásszintet tud megkülönböztetni. Tartozék még egy apró tolltartó is, amelybe két irányban is elhelyezhető a mutatóeszköz, viszont blokkolja az Type-A konnektort.


[+]

Visszakanyarodva a géphez, a nálunk járt modell nemcsak a kijelzőben extra, de ráadásul a Glass széria tagjaként üveg fedőlapot is kapott, amely alatt a Vibes fantázianevű minta látható (a Yoga 920 Glass létezik egyébként Star Wars különleges kiadásban, birodalmi, illetve lázadók szövetsége logóval). A burkolat többi része alumíniumból áll, masszív és igényesen kivitelezett példány, a Yoga széria jellegzetes „óraszíjas” zsanérjával, amely az évek során megszokott finom mozgást hozza továbbra is.


[+]

A méretek változatlanságából kitalálható, hogy továbbra is vékonyak a kávák a kijelző körül, de a tavalyi modellel ellentétben a webkamera végre visszakerült az őt megillető helyre, és immár a kijelző felső részéről figyel bennünket. Nincs változás a notebook alján sem, amelynek fedlapja továbbra is egyetlen egységet alkot, és tíz darab csavar kioldása után lehet eltávolítani.


[+]

Mindazonáltal sok értelme nincs az eltávolításának, mert bővíteni nem tudunk semmit, legfeljebb a WLAN adaptert cserélhetjük, illetve a két hűtőventilátort tisztíthatjuk meg. Ahogy a képen látható egyébként, a CPU, a RAM és az adattároló is az alaplap másik oldalára került, ami miatt a gép is inkább a billentyűzet irányába melegszik jobban.


[+]

Végül ejtsünk szót a gép oldalain található csatlakozókról is, amelyeknél első ránézésre nem történt változás a 910-hez képest, a burkolat alatt azonban nagyon is odatették magukat, és végre a kategóriának megfelelő kínálatot kapjuk, tehát mindkét Type-C konnektor Thunderbolt 3 kompatibilis, míg a másik oldalon található Type-A egy USB 3.1 Gen1 interfészt rejt, természetesen töltési opcióval. Persze az elegáns és vékony notebookoknál megszokott módon ezzel ki is merült a kínálat, Ethernetről, de még a kártyaolvasóról is le kell mondanunk, csak egy kombinált, négypólusú hangcsatlakozót láthatunk még.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés