Hirdetés

Mesterséges intelligenciához készült munkaállomások a Lenovótól

A ThinkStation P520 és P920 nincs híján erőnek, ami valószínűleg az árcédulán is tükröződik majd.

A Lenovo a tegnapi napon bemutatta új munkaállomásait, melyek a ThinkStation P520 és P920 AI WorkStation nevet kapták. Az utótag alapján már sejteni, lehet, hogy ezek a gépek főleg a mesterséges intelligenciával és a deep learninggel foglalkozó felhasználók számára készültek, fedélzetükön pedig Ubuntu Linux operációs rendszer teljesít szolgálatot. A jobb teljesítmény érdekében ezek az eszközök nem csak önmagukban, de a Lenovo Intelligent Computing Orchestration (LiCO) szoftver segítségével csoportokba kötve is dolgozhatnak.


[+]

Na, nem mintha önállóan szégyent vallanának a specifikációkat illetően: az olcsóbb P520-ban egy tízmagos Intel Xeon W-2155 processzor dolgozik 4,5 GHz-es maximális órajellel, a grafikai feladatokat pedig egy 24 GB GDDR6 memóriával megspékelt NVIDIA Quadro RTX 6000 látja el. A RAM mennyisége alap kiszerelésben 128 GB, ez nyolc darab 16 GB-os DDR4-2666 modulból adódik össze. Az operációs rendszer az 512 GB-os NVMe SSD-n foglalhat helyet, az adatokat pedig a két darab 1 TB kapacitású SATA SSD várja.


[+]

Ennél még egy fokkal komolyabb konfiguráció a P920 AI WorkStation, ebben már kettő darab Intel Xeon Gold 6136 processzor izzad, összesen 24 magot alkalmazva. Persze ilyen teljesítményre nem lehet szégyent hozni egyetlen Quadro RTX 6000-rel, így ebből is rögtön kettő került bele. A három adattárolóból szintén duplázott kapacitású verziók kerültek bele, a memória mennyisége 384 GB. Persze nem feltétlenül kell beérnünk ezekkel a gyengécske kiépítésekkel, vásárláskor többféle extra lehetőség is rendelkezésünkre áll a konfigurálás során. Hogy pontosan mik, arról egyelőre nincs információnk, ahogy a várható árazásról sem, ezek minden bizonnyal a március végére tervezett rajtnál derülnek ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés