CES 2012: Lenovo IdeaPad Yoga, az ötletes Windows 8-as ultrabook-tablet hibrid

A CES-en már megtekinthető a Lenovo legújabb koncepciójának mintapéldánya, az IdeaPad családba tartozó Yoga névre hallgató Ultrabook, melynek különlegessége, hogy kijelzője 360 fokban nyitható, így pedig tablethez hasonló módon, vagy V alakban asztalra helyezve is használgató. A kapacitív érintőkijelző 10 ujj egyidejű érzékelésére képes, IPS panelre épül, felbontása pedig 1600x900 képpont.

Lenovo IdeaPad Yoga: ebből a szögből hagyományos notebook
Lenovo IdeaPad Yoga: ebből a szögből hagyományos notebook [+]

A 16,9 mm vastag Yoga képátlója jelen állás szerint 13,1 hüvelyk, ami véleményünk szerint kissé túlméretes tablet használatra, pláne ha figyelembe vesszük, hogy ehhez 1,47 kg-os tömeg is párosul. A vállalat vezető termékmenedzsere, Yang Chun egy videófelvétel során azt nyilatkozta, hogy készül a 11"-es változat is, de ezt hivatalosan a sajtóközlemény nem erősítette meg. Mindenesetre a notebook-tablet hibridet felkészítették arra, hogy sűrűn fogják nyitogatni, így a mechanikát úgy tervezték, hogy legalább 25 000 nyitást és zárást kibírjon. Gondoskodtak a biztos fogásról is, így a külsejét csúszásgátló festés borítja, a csuklótámaszt és környékét pedig bőrbevonattal látják el.

Ez is Lenovo IdeaPad Yoga, tablet nézetben, kifordított kijelzővel
Ez is Lenovo IdeaPad Yoga, tablet nézetben, kifordított kijelzővel [+]

A 8 órás üzemidőre képes Yoga magja Ultrabook lévén az Intel Core i processzorcsalád lesz, amihez maximum 8 GB RAM és 256 GB-os SSD társulhat. Az operációs rendszert a még készülő Windows 8 adja, tehát az új IdeaPad masina piacra kerülésének időpontja a Microsofttól is függ, így nem csodálkozunk azon, hogy egyelőre ára sincs az újdonságnak.

A The Verge-nek sikerült a mintapéldányról egy gyors bemutató videót készíteni a CES-en, mely alább megtekinthető:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés