Itt a Lenovo Yoga Home 900, a 27"-es "óriástablet" AIO, és a Yoga 900 hibrid

Hirdetés

A Lenovo két új géppel jelentkezett, amelyek a hajtogatható, átalakítható Yoga családot képviselik. Ezek közül az egyik a már hagyományosnak mondható hibrid masina teljesen visszahajtható 13,3"-es kijelzővel, ami a Yoga 3 Pro esetében látott, illetve a Microsoft nemrég bemutatott Surface Book hibrid notebookjánál is alkalmazott, rendkívül sok alkatrészből álló óraszíjszerű zsanérra épül. Ám míg a régi Yoga Core M processzorra alapozott, addig a Yoga 900 esetében Intel Core i7 processzorokig skálázódik a választék.


[+]

Természetesen a vékony és könnyű felépítés megtartása volt a fő cél, így a Yoga 900 mindössze 1,29 kilogrammot nyom, miközben vastagsága is mindössze 14,9 milliméter, így ezekkel inkább a Surface Book ellen harcolnak, nem pedig az egyébként passzív hűtésű Yoga 3 Próval, bár az is igaz, hogy a Microsoft masinájával sincsenek egy kategóriában, hiszen a Surface Bookkal szemben a Yoga 900 nem bontható ketté.


[+]

A Windows 10-et futtató "convertible" notebooknak hardver tekintetében sincs oka a szégyenkezésre, ugyanis az említett Skylake processzor mellé (amiből i7 mellett i5 is lesz, és amelyek hűtésén a közlemény szerint rengeteget dolgoztak) akár 16 GB RAM és 256 vagy 512 GB-os Samsung SSD kapcsolódik. A 13,3"-es érintőkijelző IPS-es, felbontása pedig 3200x1800 képpont, a hangszórók a JBL-től származnak, lesz rajta USB Type-C aljzat, a tápellátást pedig 66 Wh-s akkura bízták, amivel 9 órás üzemidőt ígér a vállalat. Mindezért legalább 1199 dollárt kell majd fizetni a hónap végén esedékes megjelenéskor.


[+]

Ennél valamivel többe, 1549 dollárba fog kerülni a Yoga Home 900, ami egy meglehetősen fura szerzet, hiszen alapvetőn egy 27"-es Full HD érintőkijelzővel ellátott, Windows 10-et futtató AIO, azaz egybepécé, amelynek állványát úgy alakították ki, hogy teljesen a hátlapba simuljon, így akár táblagépként is lehessen használni. Legalábbis annak, akiknek az orvos nem tiltotta meg korábban, hogy nehéz tárgyakat emelgessenek, hiszen a kínai gyártó gépe 7,6 kilogrammot nyom, amibe beleszámolták a 73 Wh-s akkut is, ami állítólag három órára elegendő szuflát tárol.


[+]

Mindenesetre a Lenovo közleménye egyszer sem említi a tablet szót, inkább - érthető módon - hordozható AIO-nak nevezik ezt a kategóriát, aminek egyetlen a célja, hogy olyan helyzetekben is használható eszközt teremtsen, ahol egy PC, vagy éppen egy hagyományos AIO egyébként nem bevethető. Ilyen például az elfektetett helyzet, aminek használatához az Aura 3.0-t mellékeli, azaz egy olyan kezelőfelületet, ahonnan könnyen elérhetek a fotók, videók és különféle szórakoztató vagy akár komolyabb programok.

Az új AIO nem a legújabb Skylake platformra, hanem az ötödik generációs Core i5 és i7 központi egységekre épít, amelyek mellé legfeljebb 1 TB-os SSHD és 8 GB RAM, illetve egy GeForce GT940A VGA jár. Természetesen nem kell lemondani az USB 3.0-s portokról, a beépített hangszórókról, webkameráról, és még a HDMI bemenetről sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés