Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 8 - jól bírja

Hirdetés

Külső

Tabletek piacán nagyon erősen jön fölfelé a Lenovo; elemzők szerint a leggyorsabb ütemben halad arrafelé, hogy klasszikus PC-gyártóból úgynevezett PC plus gyártóvá lépjen elő, ami elsősorban az ARM-os, androidos vonal erősítését jelenti. Év elején próbáltuk ki három kedvező árú tabletmodelljét, később egy kifordítható, zöld robotos operációs rendszert futtató mini notebookkal is találkoztunk, most pedig itt van előttünk az IdeaTab Yoga Tablet 8.

Nem nehéz kitalálni, hogy nyolchüvelykes tabletről van szó, a Lenovo nevezéktanában jártasak pedig azt is sejthetik a Yoga szóból, hogy valamilyen kifordítható, többféle állásba hozható megoldásról lesz szó, ami valljuk be, tablet esetében elég érdekesen hangzik. A Yoga Tablet 8-nak – és a vele formára azonos, tízhüvelykes Yoga 10-nek – egyik hosszú oldalán különös, henger alakú kitüremkedés van, míg a készülék többi része nagyom vékony, alig hét milliméteres.

Nagyjából két centiméter vastag ez a henger, ami nem csak olyan passzív díszítő – vélhetőleg akkumulátort rejtő – elem, hanem egy kis állványt is ki lehet fordítani belőle. Ezt a műveletet a hátsó részen egy pici bevágás segíti, ami hölgyek körében hamar a nem túl hízelgő, körömgyilkos titulusban részesül majd. Vaskos alumíniumból készült a támasztó, és nagyjából 120 fokos szögben hajtható ki, itt finom kattanással nagyon stabilan megáll.

 Alapvetően háromféle dőlésszöget kínál fel a Yoga Tablet 8. Használható csukott állvánnyal, csak a hengerre támasztva; kinyitott állvánnyal gépeléshez kényelmes, lapos szögben, illetve a tabletet megfordítva filmnézéskor praktikus, közel függőleges állásban. A hengeres zsanér elég erős ahhoz, hogy a teljesnél kisebb szögben is megtartsa a tabletet, bár ilyenkor nem célszerű túl erősen böködni, mert becsukódhat. Függőleges, portré nézetben viszont nem segít az állvány, legfeljebb a hengernél megmarkolva stabilabb fogás esik a tableten, de számolni kell azzal, hogy a fém kellemetlenül hideg lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés