2018. május 20., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 8 - jól bírja

Érdekes formatervvel és óriási akkumulátorral érkezik a Lenovo legújabb, nyolchüvelykes Android táblagépe.

H​i​r​d​eté​s

További részletek

Kezelőszervből nincs túl sok, a henger egyik végén van a kerek bekapcsoló, a másikon a hangkimenet, a tablet elejére pedig két kis hangszórót, a hátuljára kamerát tettek. Az egyik rövid oldalra került a microUSB csatlakozó, a másikra a kettős hangerőszabályzó gomb, a keretével egy szintbe hozott kijelző rövidebb oldala mellett csücsül az előlapi kamera. Ezen felül az állvány mögött található még egy-egy microSD és SIM kártyahely, esetünkben az utóbbi vak volt. A hazai kínálatban egyelőre csak a nagyobb Yoga 10-ből láttunk 3G modemes verziót, de elvileg a nyolcasból is létezik.

Nagyon igényesen össze van rakva a Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 8, abszolút csúcskategóriába illő minőségérzetet produkált annak ellenére, hogy az állványt kivéve a háza műanyagból van. A vékony részen finoman texturált burkolatot kapott a hátlap, ami nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Bármilyen erősen nyomkodtuk, nem sikerült a kijelzőt foltosodásra vagy szivárványosodásra bírni. A nyolchüvelykes panel szerencsére IPS technológiás, és ugyan nem Full HD felbontású, de úgy gondoljuk, hogy nyolc hüvelyken az 1280x800 pixel is elegendő, a 190 ppi-s pixelsűrűség rendben van.

A vaskos fém támasztó, és a kategóriában szokatlanul nagy, 23,3 wattórás (6300 mAh) akkumulátor miatt a Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 8 meglehetősen nehéz, 401 grammot nyom, ami jó 50 grammal (tehát közel 15%-kal) haladja meg a nyolchüvelykesek átlagsúlyát; a 8,3 hüvelykes LG G-Pad 8.3 például mindössze 345 grammal mérlegel. Csak az alapvető kellékeket találjuk a Yoga Tablet 8 elegáns kis dobozában, vagyis a pici töltőt és a hozzá csatlakoztatható USB kábelt, illetve némi papíranyagot. Végül is az állvány integrálva van, de azért egy OTG kábel, esetleg egy vékony tok jól jött volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​et​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.