Hirdetés

Gyorsteszt: két olcsó BT hangsugárzó

Kipróbáltuk a kedvező árú Kitsound márka két hordozható hangszóróját, a Pocket Hive-ot és a Dancefloort.

Kitsound Bluetooth hangsugárzók

Óriási közhely, de attól még igaz, hogy mostanra a hordozható, Bluetooth támogatású hangsugárzók termékcsaládja gigantikusra puffadt. Olyan invazív fajról van szó, amely behálózta az egész piacot, kezdve a legkisebb noname sufnicégektől a piacvezető cápákig. Ezeket a mobil hangeszközöket egyszerűen nem lehet megkerülni! A kínálat pedig szinte napról napra nő, és mostanra már a szemtelenül olcsó, gyakorlatilag bárki által megvásárolható daraboktól a kifejezetten drága, luxuskategóriás termékekig terjed.

Kitsound Dancefloor & Kitsound Pocket Hive
Kitsound Dancefloor & Kitsound Pocket Hive [+]

A Kitsound a közelmúltban két új, az első csoportba tartozó masinával bővítette eddig is megdöbbentően nagynak tűnő, hordozható Bluetooth hangszórókból álló portfólióját a Pocket Hive és a Dancefloor fantázianevű modellek személyében. Bár hasonló árszintet képviselnek, a két termék egy csomó mindenben különbözik. Mindenesetre mindkettőt kipróbáltuk, hogy hogy szólnak, mennyire könnyű őket kezelni, mi a helyzet a hordozhatósággal és az esetleges extra funkciókkal.

Kitsound Pocket Hive

Kialakítás: A két eszköz közül a 15 000 forintba kerülő Pocket Hive képviseli a tradicionálisabb vonalat. A hatszögletű készülékházba zárt termék 8 centiméter magas és 6 centiméter széles, illetve hosszú. Pont akkora, hogy zsebre már ne lehessen vágni egyszerűen, de azért egy kisebb táskában kényelmesen elfér. Ez a nem különösen strapabíró darab az ütéseket, a port és a nedvességet sem bírja jól, ezért érdemes rá vigyázni. Szabadtéren nem is igazán erőltetnénk annyira, inkább egy irodában, lakásban lelhet otthonra. A dobozában a termék mellett megtalálható a használati utasítás, egy kis hordtáska, valamint egy USB és egy 3,5 mm-es kábel is.

Ki
Ki [+]

Használat közben: A hátuljára építettek egy töltésre szolgáló micro USB portot, valamint két 3,5 mm csatlakozót. Ezek révén egyrészt olyan eszközök kihangosítására is képes, amelyek nem támogatják a Bluetooth technológiát, illetve segítségükkel több Hive összeköthető, amivel egy monó hangszórókból álló rendszer hozható létre. Tehát így nincs mód arra, hogy összehozzunk egy több csatornás szettet, hiszen mindegyikből mindig ugyanaz fog szólni. Az NFC támogatás révén pofonegyszerűen párosítható a kompatibilis eszközökhöz, a Bluetooth hatótávolsága körülbelül 10 méter, a kapcsolat pedig kellően stabil, egyszer sem veszítették el egymást az eszközök. Lítiumion akkumulátora 10 órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, ami ma átlagosnak számít. A be-/kikapcsoló gombon kívül más nincs rajta, tehát a hangerőt sem lehet rajta módosítani, ami egy kicsit fura megoldás.

Kitsound Pocket Hive
Kitsound Pocket Hive [+]

Hangzás: Beépített, ötwattos hangszórója korlátozott hangerőt biztosít. Ez a teljesítmény egy kisebb szobában, irodában, mondjuk a gép mellé letéve elég lehet, de ha már kimegyünk a szabadba, ahol a külső környezeti zajok hangosabbak, előfordulhat, hogy nem sok minden hallatszik belőle már pár méterről. A mély hangokból gyakorlatilag semmit sem érzékelni, de hát ez ebben a termékcsaládban sajnos szinte minden esetben így van. A dinamika hiányzik, és a magas hangoknál olykor igen enyhe kásásodás tapasztalható. Ez játéknál, filmnézésnél, beszélgetős rádióműsoroknál nem igazán zavaró, fel sem tűnik, de a zenehallgatásnál már igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés