Hirdetés

CM Storm játékos billentyűzetek tesztje

Hirdetés

Quick Fire Rapid

Sokszor, sokan temették már a PC-s játékot, de köszöni szépen, jól van. Annyira, hogy ha nem is nálunk, de a világ egyes szegleteiben a legjobbak megélnek belőle, sőt gyakran a játékot – elsősorban a PC-set – modernkori sportként állítják be. További tény a PC-s játék életképessége mellett, hogy mind több, korábban más hardverterületeken jeleskedő gyártó mozdult a játékos kiegészítők irányába. A Cooler Master pár éve CM Storm néven saját „gamer” márkát indított, ahol a kezdeti házak után egerek, egéralátétek és az utóbbi időben játékra szánt klaviatúrák is megjelentek. A hazai piaci starttal egyidőben landolt szerkesztőségünkben a CM Storm Quick Fire Rapid billentyűzet, és a legfrissebb, Trigger modell.

 A Quick Fire Rapid spártai, minden cicomától megfosztott, sallangmentes játékos eszköz, még a numerikus padot is lehagyták róla. Azért notebookstílusban, Fn váltón van nyolc extra funkciója: médialejátszó vezérlése, hangerő-szabályozás, illetve az alsó két Windows gomb kiiktatása. A két Windows gomb CM Storm emblémát kapott, de jár hozzá egy páros Cooler Master márkajelzéssel is; ezenkívül vörös színűre cserélhetjük vagy a kurzormozgatókat, vagy a közkedvelt WASD négyest.

A leragadó gombok, mint a Caps Lock jelzőfényét a billentyűbe integrálták, de általános háttérvilágítás nincs. Van viszont nagyon igényes, Cherry MX mikrokapcsoló a gombok alatt. A tesztelt példány a kemény nyomású, játékosoknak ajánlott, fekete (Cherry MX Black) verzióval érkezett, de szállítják kékkel és barnával is. Létezik egy szürke helyett fekete kivitel is, melyben a billentyűk alatt vörös a betét és ezt vörös (Cherry MX Red) mikrokapcsolókkal szerelik – később elmagyarázzuk, mi az egyes színek és alapvetően a mikrokapcsoló lényege.

Mint minden rendes, becsületes mikrokapcsolós billentyűzet, a Quick Fire Rapid is jó vaskos és nehéz; közel egy kilogrammot nyom, még annak elllenére is, hogy egyes konkurens modellekkel ellentétben házának alsó része nem fémből, hanem műanyagból készült. Érdekes a kábelezésének kialakítása: amellett, hogy középen és két oldalt is kivezethető, akár teljesen le is csatlakoztatható, mert a billentyűzethez mini USB-vel kapcsolódik. Kicsit bumfordi a vezeték feje és merev a vékony, kétméteres kábel, így harmadjára majdnem beletörtük az aranyozott végződést az aljzatba. A számítógépre USB-vel köthető a billentyűzet, de kapunk hozzá PS/2 átalakítót is. Később ezen átalakító funkciójára is fény derül. Alul a vaskos, csúszásgátló gumitalpak és a pici, egy állásban kihajtható emelők érdemelnek még említést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés