Hirdetés

2018. október 19., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Lassan beindul az élet a hazai piacon

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Még csak 2018 második hetét írjuk, de már több akciós processzorral, notebookkal és monitorral találkozhatunk.

Hirdetés

Processzorok

A PCX.hu a héten a processzorokat akciózza, így aki például most szeretne egy Coffee Lake-re épülő konfigurációt összeépíteni, az keresse fel a honlapot, ahol a Core i3-8100 dobozos változata most 32 000 forintért vásárolható meg, ami már érezhető esés a decemberi árakhoz képest. A 65 wattos TDP-vel rendelkező, négymagos CPU 3,6 GHz-es órajelen üzemel (itt még nincs Turbo), 6 MB gyorsítótárral rendelkezik és magonként egyszálas feldolgozásra képes.


[+]

Aki a tuning felé is szeretne már kacsingatni, annak a Core i3 széria ilyesmire kihegyezett, 50 000 forintos 8350K változatára lesz szüksége, ami szintén négy mag, négy szál „felépítésű”, de nemcsak órajele magasabb (4 GHz), hanem K jelölésű modellként szorzózármentes is, így könnyebben kihozhatjuk belőle az igazi maximumot. Ezért cserébe persze a TDP is magasabb, 91 watt, combosabb hűtés kell tehát, de ez egy tuningra összeállított gépnél remélhetőleg adott.


[+]

Maradva a túlhajtásnál, a felsőbb kategóriából ajánlhatjuk a szintén szorzózármentes Core i5-8600K-t, amely már hatmagos, és magonként egyszálas feldolgozásra képes. Itt bemutatkozik a Turbo frekvencia is, amivel az alapból 3,6 GHz-es órajel lgfeljebb 4,3 GHz-ig ugrik fel egyszálas terhelés esetén. Ehhez 95 wattos TDP tartozik, tehát ide is elkél a hűtés – és ahogy a K sorozatnál megszokhattuk, a doboz nem tartalmazza ezt a komponenst.


[+]

Végül a csúcskategóriát képviseli a 126 000 forintos Core i7-8700K, ami a sokak által nagyon kedvelt 7700K utóda, és a 8600K-val együtt a Coffee Lake platformot bemutató tesztünkben is szerepelt. Ez a hatmagos, de a Hyper-Threadingnek köszönhetően már 12 szálas feldolgozásra képes CPU 3,7 GHz-es alap-, illetve 4,7 GHz-es max. Turbo órajelekkel rendelkezik, és természetesen szintén szorzózármentes. A TDP nem változott a 8600K-hoz képest, tehát itt is 95 wattal kell a hűtésnek megbirkózni, persze csak akkor, ha nem kísérletezünk túlhajtással, ami radikálisan megdobhatja a fogyasztást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Új év, új ajánlatok

  A 2018-as esztendő első akcióival jelentkezünk – lássuk, miket találhatunk a boltokban az év első hetében!

 • Ünnepi ajánlatok

  Az utolsó, rohanós napokra, illetve az ünnepek közötti, már nyugodtabb időszakra is ajánlunk néhány számítástechnikai eszközt.

 • Ajándékötletek karácsonyra

  Nincs már sok idő; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.

 • Ajánlatok advent első felére

  A karácsonyi roham elé időzítve akciós monitorokat, VGA-kat, notebookokat és gamer PC-ket gyűjtöttünk össze.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.