2018. december 14., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Lassan beindul az élet a hazai piacon

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Még csak 2018 második hetét írjuk, de már több akciós processzorral, notebookkal és monitorral találkozhatunk.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Január eleje tipikusan a CES-ről szól, na és persze arról a reményről, hogy az ott bemutatásra kerülő újdonságok majd később lenyomják a jelenleg megvásárolható termékek árait. A következő oldalakon összegyűjtött akciókkal mindenesetre kihúzhatjuk addig, míg ezek hatása begyűrűzik hozzánk!


[+]

Régen szerepeltek már ajánlataink között a BenQ monitorai, pedig a születésekor az Acer almárkájának szánt cég kifejezetten jó ár/érték arányú kijelzőket gyárt. Itt van például egy igazi klasszikusnak mondható összeállítás az 57 200 forintos BL2420Z képében: 24 hüvelykes képarány, Full HD felbontás, a professzionális felhasználóknak fontos, minden irányba állítható és pivot funkcióval is rendelkező állvány, illetve 3 portos USB hub és hangszóró jellemzi. A felhasznált panel VA technológiára épül, így kiemelkedő (3000:1) kontrasztot kapunk a 250 cd/m² fénysűrűség mellett. A hagyományos formatervű, matt fekete házba szerelt készülék egy-egy HDMI, DVI és D-Sub bemenetet kapott.


[+]

Aki kicsinek tartja a 24”-es méretet, annak ajánlhatjuk az 51 900 forintos GC2870H-t, amely szintén egy Full HD felbontású, VA paneles modell, de már 28”-es képátlóval, és egy helyett két HDMI bemenettel (viszont DVI nélkül). A kontrasztarány egyezik a kisebb testvérrel, a fényerő viszont 300 cd/m², az állvány pedig veszített beállítási lehetőségeiből, és kizárólag dönthető – mint ahogy a kedvező ár miatt le kell mondanunk az USB hubról és a hangszóról is, igaz, fülhallgató-kimenet azért került rá.


[+]

Hasonló specifikációkat kínál az 59 900 forintos EW2775ZH, amelyben egy Full HD felbontású, 27”-es VA panel dolgozik, 3000:1 kontrasztot és 300 cd/m² fényerőt kínálva. Az Enjoyment szériába tartozó kijelző állványa csak dönthető, és 72%-os NTSC (azaz 100% sRGB) lefedettséget kínál. A bemenetek között itt is két HDMI és egy D-Sub található, de nem hiányzik már a hangszóró sem, az extrák között pedig van automata fényerő-állítás is.


[+]

Végül a professzionálisabb felhasználóknak készült a 89 900 forintos GW2765HE, amely egy 27”-es IPS panelt kapott, QHD (2560x1440) pixeles felbontással, 350 cd/m² fényerővel és 1000:1 kontraszttal. Ez a készülék 100%-os sRGB lefedettséget kínál, bemenetekből pedig D-Sub, DVI, DisplayPort és HDMI is rendelkezésre áll, de nem hiányzik a hangszóró sem. A megcélzott vásárlók igényeihez igazodva az állvány itt nemcsak dönthető, de magasságában állítható, forgató, és van pivot is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Új év, új ajánlatok

  A 2018-as esztendő első akcióival jelentkezünk – lássuk, miket találhatunk a boltokban az év első hetében!

 • Ünnepi ajánlatok

  Az utolsó, rohanós napokra, illetve az ünnepek közötti, már nyugodtabb időszakra is ajánlunk néhány számítástechnikai eszközt.

 • Ajándékötletek karácsonyra

  Nincs már sok idő; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.

 • Ajánlatok advent első felére

  A karácsonyi roham elé időzítve akciós monitorokat, VGA-kat, notebookokat és gamer PC-ket gyűjtöttünk össze.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.