2019. január 18., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok advent első felére

 • (f)
 • (p)
Írta: |

A karácsonyi roham elé időzítve akciós monitorokat, VGA-kat, notebookokat és gamer PC-ket gyűjtöttünk össze.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A Mikulás már elutazott haza, az adventi időszak közepén járunk, vagyis ezen a hétvégén van bronzvasárnap, ami a fogyasztói társadalomban nemcsak a második gyertya meggyújtását jelenti, de azt is, hogy igencsak ideje nekilátni a karácsonyi ajándékok beszerzésének!


[+]

Aki monitorban gondolkodik, és játékokat kedvelő családtagját szeretné megajándékozni, most 113 701 forintért vásárolhat egy Lenovo gamer kijelzőt, a Lenovo Y27F-et, amely egy hajlított, 27 hüvelykes VA panelt használ Full HD felbontással. A dizájnban is a gamerséget hangsúlyozó, robotlábra emlékeztető állvány döntési és forgatási lehetőség mellett magasságában is állítható. A matt külsőt, 3000:1 kontrasztarányt és 350 cd/m² maximális fénysűrűséget kínáló kijelző FreeSync-kompatibilis is, 48-146 Hz között képes módosítani képfrissítési frekvenciáját.

Az 1800 mm sugarú íven hajlított monitor hátoldalán DisplayPort és HDMI bemenetek várják a videójelet, ezen felül kombinált hangcsatlakozó és egy négyportos USB 3.1 hub is rendelkezésre áll, oldalról pedig egy akasztót hajthatunk ki a headset számára.


[+]

Nyilván ez a kijelző csak AMD grafikus kártyával párosítva tudja megmutatni tudását, így ha NVIDIA VGA-val szerelt konfigurációval párosítanánk, akkor a G-Sync kompatibilis változatot, a 167 300 forintos Lenovo Y27G-t kell megvásároni. Az alapvető specifikációk természetesen egyeznek, ugyanazt az ívelt VA panelt kapjuk és a körítés sem tér el, a két modell között a döntést tehát tényleg a grafikus kártya (esetleg az ár) alapján kell meghozni.


[+]

Játékok helyett üzleti, vagyis inkább általános és grafikai célú feladatokra ajánljuk az AOC I2790PQU/BT monitort, ami 73 400 forintért lehet a miénk. A készülék egy 27 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panelt kapott, a gyártó ezzel 100 százalékos sRGB lefedettséget ígér, a kontrasztarány kapcsán 1000:1 értéket, a fénysűrűségnél pedig 250 cd/m²-t említ. A változó képfrissítésről itt le kell mondanuk, az állvány azonban nemcsak minden irányban állítható, de még pivot képességgel is rendelkezik, azaz a panel portré módba is átforgatható.

A hátoldalon HDMI, DisplayPort és D-Sub bemenetek is helyet kaptak, ezen felül van egy négyportos USB hub és sztereó hangszórópár is.


[+]

A nagyobb testvér ebben az esetben az AOC Q2790PQU/BT, aminél egy nagyobb, WQHD felbontású panel került a vékony kávák közé – ez ráadásul valamivel fényesebb is, lévén 350 cd/m² fénysűrűségre képes. Ára természetesen valamivel magasabb, 103 200 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Ajándékötletek karácsonyra

  Nincs már sok idő; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.

 • Ünnepi ajánlatok

  Az utolsó, rohanós napokra, illetve az ünnepek közötti, már nyugodtabb időszakra is ajánlunk néhány számítástechnikai eszközt.

 • Új év, új ajánlatok

  A 2018-as esztendő első akcióival jelentkezünk – lássuk, miket találhatunk a boltokban az év első hetében!

 • Lassan beindul az élet a hazai piacon

  Még csak 2018 második hetét írjuk, de már több akciós processzorral, notebookkal és monitorral találkozhatunk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.