2019. január 19., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverdömping január végén

Elsősorban gépet építőknek szól heti ajánlónk, de azért belefért néhány notebook és más kiegészítő is.

Hirdetés

Kiegészítők játékosoknak


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.


[+]

Egyre jobban koncentrálnak a gyártók a játékosok igényeire, így ezen a héten most a szokottnál is több „gamer” kategóriás kiegészítő gyűlt össze heti ajánlónkban. A sort az Oázis Computer nyitja, akik a Gamdias termékeit ajánlják a héten. A termékneveket a görög mondavilágból választó cég belépőszintű, Zeus E1 egere a Nyx E1 egérpaddal párosítva most 5300 forint – ez az összeállítás egy kellemes belépő a játékos egerek világába, az általunk tesztelt Zeus M1-hez hasonló alakkal és kivitelben, de annál komolyabb RGB világítással. Érzékenysége menet közben állítható 1000-3200 dpi között, amiről viszont a nagyobb testvérhez képest le kell mondanunk, az a programozhatóság.


[+]

A billentyűzetek közül a Hermes P1-et mi is teszteltük, ennek nagytestvére a Hermes P3, amely 42 800 forintba kerül. Ezért a szép summáért természetesen mechanikus kapcsolókat, gombonként programozható RGB világítást és a P1-hez hasonlóan széleskörű funkcionalitást kapunk. A dizájn ugyanakkor zártabb, a speciális, alacsony profilú kapcsolók miatt pedig mindössze 21 mm a magassága.


[+]

Az úgynevezett TKL, azaz numerikus pad nélküli, kisebb méretű modelleket keresőknek ajánlható a Hermes E2, ami ráadásul magyar kiosztással is elérhető 14 600 forintért. Ez a klaviatúra is mechanikus kapcsolókat használ, és minden fontos képességgel rendelkezik: NKRO, hétzónás háttérvilágítás, 1000 Hz-es lekérdezés és 16 kB memória is található benne. Makrózásra itt nincs lehetőség, de a WASD/kurzormozgató gombok funkciója felcserélhető, és van Game üzemmód is választható gombletiltásokkal.


[+]

Headsetek közül a 21 200 forintos Hephaestus E1 lehet érdekes: ez egy sztereó fejhallgató virtuális 7.1-es hangzás nélkül, 50 mm-es hangsugárzókkal és többszínű LED-es megvilágítással. Csatlakozóként analóg 3,5 mm-es dugót használ, de a világításhoz egy külön USB konnektoron keresztül kapja az áramot. A mikrofon felhajtható, a fülhallgatókat pedig úgy alakították ki, hogy oldalukon keresztül szellőzni is tudjanak, így kevésbé izzadunk meg alattuk.


[+]

Folytatva múlt heti Marvo-gyűjtésünket, a Foramax kínálatából most a gamepadet keresőknek tudjuk ajánlani a GT-006 nevű belépőszintű modellt, 1610 forintért. Ezért a pénzért egy alapfunkciókkal rendelkező, USB-s és vibramotorral is szerelt, PC-kompatibilis eszközt kapunk, fekete színben.


[+]

Aki nem számítógéphez vagy konzolhoz, hanem telefonhoz vagy tablethez keres effélét, annak ajánlható a GT-60, amely Bluetooth adapterrel rendelkezik, és kifejezetten mobil eszközökhöz készült, még telefontartója is van, amely 4-8 cm közötti szélességtartományban használható. Két analóg joystickkal, 12 darab gombbal és 350 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, de került rá egy USB port is, amivel szükség esetén PC irányítására is bevethető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.