Hirdetés

Hardverek szórakozásra vagy munkára

Többek között processzorok, PC-k, konzolok és rengeteg notebook került idei utolsó piaci bemutatónkba.

Processzorok és PC-kA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A karácsonyi szezonban is az Intel uralja a processzorpiacot. Nyakunkon az asztali gépekbe szánt, hetedik generációs Core i lapkák premierje, így aztán nem csoda, hogy mostanra a hatodik generáció lassan csökkenő ára már elérte a bőven kifutóban lévő elődöket. Az olyan slágerek, mint a tuningos Core i5-6600K vagy i7-6700K mellett nagyon divatosak a nem húzható modellek is, hiszen egy négymagos Core i5-6402P vagy i5-6500, esetleg i7-6700 is bőven elég fürge a komolyabb számításigényű faladatokhoz, tuning nélkül.

Ezeknek a lapkáknak a fogyasztása is barátságos, egy átlagos gépben nem igényelnek komolyabb hűtést a melléjük csomagolt, egyszerű processzorhűtőnél, egy-egy közepes hűtővel pedig szinte némán tarthatóak üzemi hőfokon. Ha viszont nagyon kicsi, várhatóan nehezen szellőző házban gondolkodunk, akkor érdemes lejjebb menni a 65 wattos TDP fogyasztási szintnél; itt jönnek képbe a T betűs Intelek, melyek beérik 35 wattal is.

A Skylake szériában a kétmagos Core i3-6300T-t most 45 000 forint körül találjuk, a négymagos Core i5-6400T vagy i5-6500T viszont már több mint hetvenezer forintot kóstál. Az alvégen a Pentium G4500T lehet érdekes, ami szintén Skylake-alapú és 35 wattos kétmagos, de nem támogatja a Hyper-Threadinget, ára viszont kedvezőbb, harmincezer forint körüli.

A Foramax Comutersnél is szeretik a Skylake processzorokat, számos saját konfigurációjukba beépítik. Ilyen például a játékra ugyan nem, de minden más, akár számolásigényes feladatra is jó Intel Net Pro Premium PC DDR4 összeállítás. Alapja a Core i5-6400 processzor, amit egyszerű, H110 chipes alaplapba tesznek 8 GB DDR4 memória társaságában. Az adattároló fürge, 240 GB-os SSD, a ház pedig kicsi DeepCool Smarter USB 3.0 kapuval az előlapján.

Ezért a konfigurációért 129 900 forintot kell kifizetni, cserébe 3 év garanciát és ingyenes szállítást biztosítanak, ráadásul minden komponens szabadon módosítható és további alkatrészeket – például grafikus kártyát és merevlemezt – is kérhetünk. Ilyen például a Foramax Intel Game Premium PC DDR4 V4, ami a fentieken túl 3 GB memóriás GeForce GTX 1060-at kapott, ára pedig 214 900 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Évkezdő hardverkínálat

  Friss processzorokkal, erős notebookokkal és az elmúlt év slágereivel kezdjük az évet a hazai piacon.

 • Új hardverek a hóban-latyakban

  Friss alaplapokat, óriás monitorokat, színes notebookokat és sok más érdekesség a hazai boltokból.

 • Hardverek a téli hidegben

  Új alaplapokat, látványos házakat, notebookokat és további érdekességeket mutatunk a hazai boltok kínálatából.

 • Új vasak január legvégén

  Friss alaplapokat, látványos házakat, grafikus kártyákat és egy csokor notebookot mutatunk a hazai kínálatból.

Előzmények

Hirdetés