H​ird​e​t​é​s

2018. április 25., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverek gamereknek és streamereknek

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Grafikus kártyákat, monitorokat, játékos konfigokat és notebookokat mutatunk a hazai boltok kínálatából.

Megjelenítés


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Mostanában érkezett a hazai piacra az új, középkategóriás Radeon; az RX 560 értelemszerűen a Full HD-ben még éppen elfogadható Radeon RX 460 utódja. Összesen 1024 számolóegységet és 128 bites adatbuszon 2 vagy 4 GB GDDR5 memóriát kapott, ezeknek köszönhetően nagyjából 20%-kal gyorsabb elődjénél. A DirectX 11-es játékokban valamivel lemarad a GeForce GTX 1050 mögött, de DirectX 12-ben, illetve a Radeonoknak kedvező játékokban – mint amilyen az új Doom vagy a Sniper Elite sorozat – meg tudja előzni.

Ami az árakat illeti, az olcsóbb márkának számító Gigabyte 43 290 forintért kínálja az ugyan csak 2 GB memóriás, de dupla ventilátoros hűtésű, tuningos Radeon RX 560 Gaming OC 2 GB modelljét. Az Asus talán legkomolyabb, 4 GB memóriás, nagy hűtéssel szerelt Strix változatáért három év garanciával 48 900 forintot kérnek, így a 2 GB-os verzióknak valószínűleg nem lesz nagy létjogosultsága. Radeon RX 460 vásárlásának csak akkor marad értelme, ha 36 000 forint környékén találunk 2 GB-os vagy 39 000 forint környékén 4 GB-os változatot. A GeForce GTX 1050 viszont árban az RX 560 alá tud menni, a Gigabyte 2 GB-os modellje már 40 770 forintért hazavihető, 52 000 forint körül pedig lényegesen erősebb, 4 GB-os GTX 1050 Ti-t kapni.

Évek óta aktívan részt vesz a PC játékos pörgésben a BenQ, annyira hogy 2015-ben megvette az egyik feltörekvő márkát, a Zowie-t. Most már a közös BenQ Zowie márkanévvel érkeznek gamer monitorai, melyek sokszor profi játékos eseményeken is megjelennek. Jellegzetességük, hogy a legkisebb válaszidő érdekében mind TN panelesek, háttérvilágításuk pedig villogásmentes. További nagyon hasznos extrájuk, hogy mindenféle beállítás nélkül, automatikusan állítanak a fényerőn és a gammán, ha sötét jelenet kerül a monitorra, aminek köszönhetően nem tud majd meglepni minket az ellenfél egy sötét sarokban lapulva.

Az egyszerűbb, Zowie RL család tagjai Full HD felbontással, 60 Hz-es képfrissítéssel, beépített hangszórókkal és nagyon kedvező árral jönnek 24 és 27 hüvelykes méretben, ám a kiterjedtebb Zowie XL családban találhatóak az igazi érdekességek. Itt már 144 Hz-es frissítés az alapszint, és van 240 Hz-es modell is, továbbá minden típusnál fejlett állványt kapunk. A legszimplább XL2411 kivételével mindegyikhez jár módváltó kezelőszerv, amivel könnyen kapcsolhatunk az előre beprogramozott beállítások között. Az e-sportolók által legkeedveltebb darab a 25 hüvelykes BenQ Zowie XL2540, ami 240 Hz-et tud, vannak oldalsó árnyékolói és USB csatlakozói is, ára pedig 162 100 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Nyári hardverválogatás

  SSD-ket, akciós gamer kiegészítőket, sportkellékeket, monitorokat, kifordítható notebookokat és más érdekességeket tálalunk.

 • Nyári hardverújdonságok

  Ryzen áttekintéssel, akciós monitorokkal, notebookokkal és egyéb piaci érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardverhelyzet a kánikulában

  Alaplapok, hangkeltők, monitorok, házak és akciós notebookok alkotják a heti menüt.

 • Szép időben új hardver

  Grafikus kártyákkal, játékos kiegészítőkkel, színes notebookokkal és egyéb érdekességekkel foglalkozunk a héten.

Előzmények

H​i​rdet​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.