Hirdetés

2018. június 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Nyári hardverválogatás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

SSD-ket, akciós gamer kiegészítőket, sportkellékeket, monitorokat, kifordítható notebookokat és más érdekességeket tálalunk.

SSD-k


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ma már az SSD nem hiányozhat a tisztességes számítógép-konfigurációkból. A mozgó alkatrészt nem tartalmazó, tehát nem berregő, nem rezonáló, véletlen ütések hatására adatot nem vesztő tárolók a merevlemezeket sebességben legyőzik, de ami talán még fontosabb, két nagyságrenddel kisebb a válaszidejük. Ennek köszönhető, hogy velük a rendszerindítás vagy komolyabb adattömeg betöltése lényegesen rövidebb ideig tart, így a rendszert sokkal fürgébbnek érezni.

Szerencsére jelenleg már a 240-256 GB-os SSD-k ára is egész barátságos, főleg ha kifogunk valami olyan akciót, mint amilyet például a PCX.hu webáruház kínál. Náluk az Adata SX930 XPG 240 GB-os változata most három év garanciával kevesebb mint 27 000 forintért vásárolható meg. Szintén kellemes – és főként nagyobb kapacitású – darab a Corsair Force LE200 családjának 480 GB-os tagja, ezért a  szintén 2,5 hüvelykes modellért kicsivel több mint 65 000 forintot kérnek.

Egyre több alaplapra lehet már tenni M.2 foglalatos SSD-t, de ennek a memóriamodulokhoz hasonló, kompakt formátumnak elsősorban a szűkösebb belsejű notebookokban van létjogosultsága. Ott, ahol csak egy 2,5 hüvelykes hely van, választani kell a gyors SSD és a tágas HDD között, de ha van M.2 is, akkor nagyszerű SSD+HDD kombináció hozható össze. Például a villámgyors Corsair Force MP500-zal, amiből a 120 GB-os is elég lehet az operációs rendszernek és a gyakrabban használt szoftvereknek. Ennek az ára 31 000 forint környékén mozog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.