Hirdetés

Mi újság a hardverpiacon?

Processzorhűtőket, nagy monitorokat, gamer notebookokat és más érdekességeket találtunk a hazai boltokban.

Xigmatek hűtők


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Nyakunkon a nyári kánikula, ilyenkor nem csak a felhasználó, hanem a számítógép is jobban szenved a melegtől. Ideális pillanat ez a pormacskák kihajtására a hűtőbordák lamellái közül. Érdemes lehet akár egy nagyobb, hatékonyabb processzorhűtőre is benevezni, például a Xigmatektől, ami új márka a Foramax Computers kínálatában. A TYR SD962B például 4770 forintos árával nem is olyan drága, de lényegesen hatékonyabb az Intel és AMD gyári megoldásainál. A 92 mm-es ventilátorral felszerelt lamellasort két hőcső tartja össze, melyek közvetlenül érintkeznek a processzor kupakjával. Mindössze 125 mm magas, így a vékonyabb házakba is befér. Ha kicsit nagyobb teljesítményre vágyunk, szóba jöhet a TYR SD963B, ennek már három hőcsőve van és 5500 forintba kerül.

Minden irányban nagyobb, mégsem kényelmetlenül túl nagy a 8980 forintos Xigmatek TYR SD1264B hűtő. Ventilátora 120 mm-es, de az egész hűtő magassága mindössze 150 mm, így a karcsúbb házakban is elfér, ahol az átlagos, 155-165 mm-es darabok már beleütköznének az oldalfalba. Ennek a modellnek is közvetlen érintkezésű hőcsővei vannak, de itt már négy darab, a ventilátor pedig egyedi, vörös lapátokat kapott vörös világítással. Még egy fokkal nagyobb a Xigmatek Dark Knight II SD1483. Kék lapátos, speciális csapágyas, 140 mm-es ventilátora nagyon különleges, akárcsak matt fekete festése. Hőcsövei 8 mm-esek, három van belőlük, szintén direkt érintkezésűek. Magassága a 160 mm-t, ára a 15 000 forintot nem haladja meg.

A Xigmatek legkomolyabb processzorhűtője a Scylla 240. A 240 mm-es radiátorral ellátott folyadékhűtéses rendszer a legtöbb esetben túlzás, de ha komoly tuningban gondolkodunk, akkor sokkal jobban járunk vele, mint a legnagyobb léghűtőkkel, melyek ráadásul az esetek többségében drágábbak is ennél a 25 000 forintos kompakt folyadékosnál. A pumpával egybeépített CPU-blokk már a Ryzen processzorok AM4-es foglalatával is kompatibilis.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Hardverek a kánikulában

  Piaci bemutatónk a játékosokra fókuszál, de a notebookok, házak és alaplapok kedvelői is találnak benne érdekességeket.

 • Újdonságok a hazai hardverpiacról

  Ryzen platformok, monitor- és notebookakciók, hangkeltők és más érdekességek a hazai boltok kínálatából.

 • Jó idővel jó hardverek jöttek

  Akciós videokártyák, vízhűtések, kedvező notebookhitel, különleges monitorok és sok más érdekesség a hazai boltokból.

 • Új vasak a porondon

  Ezúttal az adattárolók világába kalandoztunk, de új monitorokat és érdekes notebookokat is mutatunk.

Hirdetés