GeForce GTX 950, a legújabb középkategóriás

MSI GeForce GTX 950 GAMING 2G

Az MSI GTX 950 GAMING 2G a néhány esztendeje elrajtolt, kifejezetten játékosoknak szánt, GAMING széria tagjai közé sorakozik be. A dobozról már látszik, hogy ezen kártya esetében is egy gyárilag tuningolt, "OC" kiadásról van szó.


[+]

Az MSI dobozában a szokásos kis paksaméta mellett csupán egy DVI->VGA átalakítót találtunk.


[+]

Az MSI kártyáján is két légkavaró kapott helyet, ahol a dobozból kivéve egy matrica figyelmeztet a hűtés egyik jellemzőjére, azaz hogy alacsony GPU-hőmérséklet esetén nem forognak a ventilátorok. Ezen kártya bordázatában is két hőcső húzódik, melyek közvetlenül érintkeznek a GPU felületével, illetve az egyik hosszabb, így az kétszer fut át a lamellákon.


[+]

A kártya oldalán az egyetlen 6 tűs tápcsatlakozó társaságában egy LED található, mely fehér fénnyel borítja be a a sorozat szimbólumául szolgáló sárkányt. A világítás módozata szoftveresen vezérelhető, illetve akár teljesen ki is kapcsolható. Az MSI megoldása hosszabb, mint az előző oldalon látott Strix, ennek megfelelően a NYÁK 25,3, míg a teljes kártya 26,3 centiméter. A kártya a referencia hátlapi kialakítást viszi tovább, azaz egy DVI-I, három darab DisplayPort 1.2 és egyetlen HDMI 2.0-s aljzat található rajta.


[+]

A GM206-os GPU itt is kapott egy kis tuningot, amivel a grafikus processzor alapfrekvenciáját 1024 MHz-ről 1127 MHz-re, míg a turbó órajelet 1188 MHz-ről 1317 MHz-ig emelték fel. Az MSI megoldásán is Samsung chipek látják el a memória feladatát. A K4G41325FC-HC28 típusjelölésű GDDR5-ös egységekből összesen 2 GB RAM áll össze, aminek effektív órajele most 6652 MHz, azaz egy apró túlhajtás ezen a részen is felütötte a fejét. Az MSI kártyája is 4+1 fázisú tápellátással rendelkezik, mely szekció egy kisebb fekete bordát kapott hűtés céljából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés