Lemaradt a tápcsatlakozó az ASUS új GeForce GTX 950-es VGA-járól

Az ASUS új VGA-val köszönti a tavaszt, amely a korábban megjelent GeForce GTX 950-es alapra épül. Utóbbiról egy tesztet is készítettünk, így nem lehet ismeretlen az olvasóink számára.

A szimplán GTX950-2G jelzésű újdonság előnye a referencia GeForce GTX 950-hez képest a tápcsatlakozó hiánya. Amíg az NVIDIA 90 wattos TDP keretet szab meg, addig az ASUS ezt leviszi 75 wattra, vagyis arra a határra, amit az összes PCI Express aljzat segítség nélkül is ki tud szolgálni. Természetesen a friss VGA a GM206-os lapkára épül, ezen belül is 768 darab shader feldolgozót használ 48 darab textúrázó csatorna és 32 darab blending egység mellett, továbbá a memóriabusz szélessége 128 bit.

Formálisan egyébként egy kis gyári tuning is összejött, bár ez inkább csak a kirakatba jó, mivel az újdonság 1026 MHz-es mag- és 1190 MHz-es Boost órajeleket használ, ami hihetetlenül kicsi emelés az 1024 és 1188 MHz-es referencia paraméterekhez képest, emiatt az ASUS hivatalosan nem is említ gyári tuningot. Mindemellett a 2 GB-os, GDDR5 szabványú fedélzeti tár effektív órajele 6,6 GHz. A tápcsatlakozó hiánya egyébként magával hozza azt a tényezőt is, hogy a VGA a TDP limit határán működik, vagyis gyakorlatilag rendkívül korlátozott lesz a tuningpotenciálja a többi GeForce GTX 950-hez képest.

A kártya hűtéséről egy kétventilátoros, méretesnek mondható hűtő gondoskodik, míg a csomag része még némi extra a World of Warships című játékhoz. Az ASUS GTX950-2G jelzésű GeForce GTX 950-es VGA-ja hamarosan megvásárolható lesz, de azt még nem tudni, hogy mennyiért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés